Πρόκειται για υλικό με το οποίο μπορούν να εκκινήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, αναφορικά με την πρόταση της Ολομέλειας για να ελεγχθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός για 8 ποινικά αδικήματα και για να ξεκινήσει τις εργασίες του το Δικαστικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου κληρώθηκαν χθες στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Η Βουλή σήμερα παρέδωσε στην Δικαιοσύνη συνολικά 18 φακέλους, εκ των οποίων οι 11 περιλαμβάνουν έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, 4 σχετικές δικογραφίες με την υπόθεση, την πρόταση σύστασης της προανακριτικής της Βουλής, το πόρισμά της και έναν φάκελο με όλα τα εξερχόμενα έγγραφα της επιτροπής.

Όπως σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών», το Δικαστικό Συμβούλιο θα κληθεί να εξετάσει και την όλη διαδικασία που ακολούθησε η πλειοψηφία στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, διαδικασία που σε δύο τουλάχιστον εριπτώσεις συνάντησε το φρένο από αρμόδιους φορείς. Παρεμβάσεις καταγγέλθηκαν και από μάρτυρες που κατέθεσαν κατά την πολύμηνη διαδικασία.