Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, «αντικείμενο της αναφοράς είναι η διαπίστωση τέλεσης πιθανών αξιοποίνων πράξεων με πράξεις ή και παραλείψεις μελών της ΕΕΤΤ, που έχουν διατελέσει και διατελούν μέλη της από τον Οκτώβριο 2012 έως σήμερα».
 
Σύμφωνα με το υπουργείο, «κατατέθηκαν στοιχεία, προκειμένου να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη ότι εμφιλοχώρησε στην όλη διαδικασία του διαγωνισμού της DIGEA σωρεία παρατυπιών και μη νόμιμων ενεργειών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μη επίτευξη πραγματικού και ελεύθερου ανταγωνισμού, κατά ευθεία παράβαση της κύριας λειτουργίας και αποστολής της ΕΕΤΤ ως Εθνικής Ρυθμιστικής Αρχής».
 
«Κατέθεσα αναφορά στον εισαγγελέα σχετικά με σωρεία εγγράφων που έχουν έρθει στην αντίληψή μου για τη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Τα στοιχεία αφορούν τόσο τη λειτουργία της Επιτροπής, ως ρυθμιστικής αρχής που παραβιάζει την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία, όσο και στοιχεία σχετικά με τον διαγωνισμό που έχει γίνει για τη διαχείριση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Αποτελεί βούληση της κυβέρνησης να μην υπάρχει καμιά συγκάλυψη σε τέτοιου είδους πράξεις και ενέργειες, που έχουν ήδη έρθει είτε έρθουν στην πορεία στην αντίληψή μας, να ενημερώνονται οι αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.
 
«Μία από τις περιπτώσεις είναι ότι έχουν αλλάξει όλη τη διακήρυξη του διαγωνισμού, μετά τον διαγωνισμό και μετά την υπογραφή της σύμβασης που αφορούν και το χρονοδιάγραμμα και άλλες παραμέτρους του διαγωνισμού» τόνισε.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, στον διαγωνισμό για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής που διενήργησε η ΕΕΤΤ, με νομική τεκμηρίωση και συνοδευτικά έγγραφα και στοιχεία παρουσιάζονται κρίσιμα ζητήματα, που σχετίζονται με παραλείψεις, πλημμέλειες κατά την άσκηση των καθηκόντων των μελών της ΕΕΤΤ και άπτονται άμεσα της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος.

Ολόκληρο το έγγραφο: