Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Α. Μανιτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
 
Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εγκρίθηκαν οι εκθέσεις αξιολόγησης έξι υπουργείων, που προβλέπουν αλλαγές στις δομές και τη λειτουργία τους, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.
Συνάντηση Στουρνάρα με τρόικα την Κυριακή
 
 
Οι επικεφαλής της τρόικας φτάνουν στην Αθήνα αύριο και αρχίζουν τις συζητήσεις την Κυριακή, στις 10 το πρωί, με τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα.
Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ, θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα την Κυριακή 10 Μαρτίου (αφού συναντηθούν και με τους άλλους εμπλεκόμενους στο Μνημόνιο υπουργούς), ενώ εδώ και μια εβδομάδα βρίσκονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που προετοιμάζουν το έδαφος για τους επικεφαλής.
 
Ο έλεγχος θα εστιαστεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και η πορεία άλλων μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, όπως είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Παράγοντες της οικονομίας θεωρούν ότι τώρα οι πιέσεις δεν θα είναι ασφυκτικές και ότι δεν θα επαναληφθούν το «θρίλερ στις διαπραγματεύσεις» και οι καθυστερήσεις στην έγκριση των προηγούμενων δόσεων. Αν και, κατ' άλλους, δόθηκε από χθες, ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού, το «στίγμα» ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ, γεγονός που προϊδεάζει για τις απαιτήσεις των δανειστών.

 
Με τη λήξη των συγκεκριμένων διαπραγματεύσεων, αρχίζει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την αξιολόγηση του επόμενου τριμήνου και τη δόση των 5 δισ. ευρώ (3,2 δισ. ευρώ από Ευρωπαϊκή Ένωση και 1,8 δισ. ευρώ από ΔΝΤ), η οποία θεωρητικά πρέπει να εγκριθεί τον Ιούνιο. Όμως, τότε, θα τεθεί και το «αγκάθι» του δημοσιονομικού κενού, ύψους 2- 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2015- 2016, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο, και τα μέτρα που αυτό θα συνεπάγεται.