«Η λύση που επιλέχθηκε για την ΑΤΕ είναι η καλύτερη δυνατή. Έχει το μεγαλύτερο όφελος για το δημόσιο, την κοινωνία και την οικονομία», δήλωσε ο υπ. οικονομικών Γ. Στουρνάρας, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα της μεταβίβασης του υγιούς τμήματός της στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο υπ. Οικονομικών επανέλαβε ότι, βάσει του νόμου οι εποπτικές αρχές, δηλαδή η ΤτΕ, απαγορεύεται να ζητήσει την έγκριση της κυβέρνησης, αλλά ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος συμφωνεί απόλυτα με τον τρόπο που η Τράπεζα της Ελλάδας χειρίστηκε το θέμα. 

«Η λύση που επελέγη ήταν η πλέον συμφέρουσα γιατί η Αγροτική Τράπεζα δεν ήταν βιώσιμη», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος υπογραμμίζοντας ότι, «το κλείσιμο της τράπεζας που ήταν ένα από τα εναλλακτικά σενάρια θα σήμαινε την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και τεράστιο οικονομικό κόστος. Όλες οι διαδικασίες μεταφοράς στην Πειραιώς εφαρμόστηκαν με απόλυτο σεβασμό του νόμου και με διαφάνεια». 

Η συζήτηση διεξάγεται με φόντο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αγροτική, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας.

«Οι εργαζόμενοι θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της πρώτης Τράπεζας στην Ελλάδα και της τρίτης στην Ευρώπη σε κεφαλαιακή επάρκεια. Το σκάνδαλο αυτό δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να το επιτρέψει», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι.