Διακόσιοι είναι πλέον οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη μάχη με τον ιό στη χώρα μας καθώς τη Τετάρτη σημειώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι συμπολιτών μας. Οι δύο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, ήταν ένας ένας 85χρονος που νοσηλευόταν στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης, αλλά και ένας 90χρονος που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ. Σημειώνεται ότι τη Τρίτη άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ για τη Τετάρτη, εντοπίστηκαν 32 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 9 εμφανίστηκαν μετά από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων πλέον ανέρχεται σε 4077. Από αυτά το 54.5% αφορά άνδρες.

Τα 1128 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 2066 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η διάμεση ηλικία αυτών είναι τα 58 έτη. Οι δύο (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των ανθρώπων που έχουν χάσει τη μάχη με τον ιό, ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανησυχία εκφράζει ο Ιατρικός Συλλόγου Αθηνών

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και επιστεί την προσοχή στους πολίτες να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα πρόληψης της μετάδοσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει διαπιστωθεί ότι έχουν ατονήσει τα μέτρα προφύλαξης με αποτέλεσμα ο ιός να βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εξαπλωθεί».

Παράλληλα ζητά τόσο από τους πολίτες όσο και από τους επαγγελματίες των διαφόρων κλάδων «να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης που έχει ορίσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας».

Συνάμα όπως σημειώνει η ανακοίνωση, με εντολή του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αυξάνεται ο αριθμός των τα ημερησίων διαγνωστικών τέστ που πραγματοποιούν οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, αναφορικά με το θέμα, σημείωσε πως «όλοι μαζί πετύχαμε κατά το πρώτο κρίσιμο διάστημα να αναχαιτίσουμε την επιδημία και δείξαμε τη δυναμική που έχουμε ως λαός. Ωστόσο ο αόρατος εχθρός παραμένει και εξακολουθεί να μας απειλεί .Με την ίδια αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα πρέπει να συνεχίσουμε . Η παραμέληση των μέτρων προστασίας θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό μας ,τους αγαπημένους μας και την κοινωνία. Με συλλογική και ατομική υπευθυνότητα θα δώσουμε τη μάχη για να παραμείνει η χώρα μας ασφαλής».