X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Στους 32 οι νεκροί στην Ελλάδα – 69 διασωληνωμένοι και 95 νέα κρούσματα

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 32. Υπάρχουν συνολικά 1.061 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με 95 από αυτά να σημειώνεται την τελευταία μέρα, ενώ βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 69 ασθενείς.
Στους 32 οι νεκροί στην Ελλάδα – 69 διασωληνωμένοι και 95 νέα κρούσματα
|

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για την κρίση του κορονοϊού, ο Σ. Τσιόδρας δήλωσε ότι πλέον τα θύματα ανέρχονται σε 32. Την τελευταία μέρα σημειώθηκαν 95 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 1.061. Την ίδια στιγμή, 69 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Από τους 69 διασωληνομένους ασθενείς, οι 12 είναι γυναίκες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι 66 έτη. Από τα μέχρι τώρα θύματα, οι 25 ήταν άνδρες και οι 7 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη. Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις από τους ασθενείς κατέληξαν στο νοσοκομείο Καστοριάς, όπου η κατάσταση για το προσωπικό έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο, ενώ υπάρχει έλλειψη ακόμα και στα απαραίτητα υλικά για την προστασία του προσωπικού και τη νοσηλεία των ασθενών.

Στην Καστοριά ο 29ος νεκρός από τον κορονοϊό – Έκκληση για τη δραματική κατάσταση του νοσοκομείου

Τα σύμπτωμα και πότε θα μας προβληματίσουν

Ο Σ. Τσιόδρας αναφερόμενος σε διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα, τόνισε ότι «ο μέσος χρόνος από την έναρξη των συμπτωμάτων για να παρουσιάσει κάποιος σοβαρά συμπτώματα, όπως η δυσκολία στην αναπνοή, είναι οι 5 μέρες τουλάχιστον, ενώ μέχρι τη νοσηλεία όταν αυτή είναι απαραίτητη είναι οι 7 ημέρες». Όσον αφορά τον θάνατο κάποιου που νοσεί από κορονοϊό, φαίνεται ότι αυτός επέρχεται 14 με 20 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Επίσης, γι’ αυτούς που μπαίνουν στο νοσοκομείο, η μέση διάρκεια παραμονής είναι οι 10 ημέρες σύμφωνα με τα ίδια διεθνή δεδομένα, αλλά και την παρατήρηση στη χώρα μας, όπως εξήγησε.

Στα 1.061 τα κρούσματα. 32 οι θάνατοι

Όσον αφορά την εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα φτάνει πλέον τα 1061. Τέσσερις νέοι θάνατοι σημειώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας στους 32 το σύνολο όσων έχουν χάσει της ζωή τους από τον κορονοϊό. 25 από τους νεκρούς ήταν άνδρες και 7 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη, οι περισσότεροι με υποκείμενο νόσημα. Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία 69 είναι διασωληνομένοι, από τους οποίους 12 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι είναι άνδρες.

Τα νεότερα για τη φαρμακευτική αγωγή

Για τη φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθείται, ο Σ. Τσιόδρας είπε ότι από ειδική επιτροπή έχουν δοθεί κατευθυντήριες οδηγίες στους γιατρούς, οι οποίες θα επανεξετάζονται όσο θα αναφέρονται νέα στοιχεία για τη θεραπεία από τη διεθνή πρακτική και συμπλήρωσε: «η επιτροπή αυτή υιοθέτησε επίσης ειδικές οδηγίες για την προφυλακτική χορήγηση αντιπηκτικής αγωγής στους ασθενείς που νοσηλεύονται». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σ. Τσιόδρας στην «κάποια» όπως είπε καρδιοτοξικότητα που έχει ο κορονοϊός. Μίλησε για το λόγο αυτό για τη χορήγηση της Κολχικίνης που χορηγείται ήδη για την περικαρδίτιδα, λέγοντας πως «το φάρμακο αυτό ενδέχεται να έχει κάποια δράση στους ασθενείς με κορονοϊό για να προστατευθεί η καρδιά. Θα το δώσουμε στο πλαίσιο ενός αυστηρού πρωτοκόλλου».

Περιορίστε το φόβο για το δικό σας καλό

«Είναι πολύ σύνηθες και λογικό να έχουμε φόβο για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για πιθανή μόλυνση από την ασθένεια και τη μετάδοση της» συνέχισε ο εκπρόσωπος τους υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό αναφερόμενος στη θωράκιση της ψυχικής υγείας όλων μας.

Ο ίδιος συνέστησε να περιορίσουμε τη συνεχόμενη έκθεση μας σε ειδήσεις, να επικοινωνούμε με σημαντικούς για εμάς ανθρώπους και να διατηρούμε το υποστηρικτικό αυτό δίκτυο, να φροντίσουμε για μια ισορροπημένη διατροφή, αποφυγή αλκοόλ και καπνίσματος, επαρκή ξεκούραση και σωματική άσκηση όσο αυτό είναι δυνατό και να μην μένουμε μόνοι.

«’Άλλο κοινωνική απόσταση και άλλο απομόνωση και μοναξιά» κατέληξε ο κος Τσιόδρας.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις