Στους 41 πλέον οι νεκροί από τον ιό στην Ελλάδα, με τουλάχιστον 1.156 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Το πρωί της Δευτέρας κατέληξε 56χρονος από την Καστοριά που νοσηλευόταν επί μια εβδομάδα διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το έκτο θύμα του ιού από την Καστοριά, όπου η κατάσταση είναι οριακή. Ενδεικτική είναι η έκκληση που έχει απευθύνει ο διευθυντής του νοσοκομείου προς τους πολίτες για δωρεά προκειμένου να μπορέσει το νοσοκομείο να εφοδιαστεί με τα αναγκαία υλικά.

Στην Καστοριά ο 29ος νεκρός από τον κορονοϊό – Έκκληση για τη δραματική κατάσταση του νοσοκομείου

Ένας ακόμη ασθενής που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πρόκειται για 6oχρονο που είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα του ιού, ωστόσο στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και εισήχθη σε ΜΕΘ

Λίγες ώρες πριν είχε σημειωθεί ο πρώτος θάνατος από τον ιό στη Λέσβο. Η 76χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Σημειώνεται πως η κόρη της 76χρονης -η οποία με συμπτώματα γρίπης παραμένει απομονωμένη με το παιδί της στο σπίτι στο χωριό όπου διέμενε με τη μητέρα της- ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου. Την Κυριακή  τα Κέντρα Υγείας παρέμειναν κλειστά και απολυμάνθηκαν.

Tα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 1.156, ενώ 52 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι ο κορωνοϊός στην Ελλάδα, φαίνεται πως χτυπά τις πιο παραγωγικές ηλικίες, με το 47,2% των κρουσμάτων να είναι ηλικίας 40 έως 64 ετών, ενώ το 26,8% προέρχεται από την ηλικιακή ομάδα από 18 έως 40 ετών.

Οι ηλικιωμένοι, που κινδυνεύουν περισσότερο από επιπλοκές, δηλαδή οι άνθρωποι από 65 ετών και πάνω αντιπροσωπεύουν το 23% των κρουσμάτων.  Τα παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών, που λειτουργούν ως ιδιαίτερα μεταδοτικοί φορείς του ιού, ανέρχονται σε ποσοστό μόλις 2.9%, αλλά σε αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι εξετάζονται για τον κορονοϊό πιο σπάνια από άλλες ηλικιακές ομάδες, καθώς κατά κανόνα περνούν ήπια τη νόσο ή με καθόλου συμπτώματα.