Διαδηλώσεις οργανώθηκαν μεταξύ άλλων στο Παρίσι, τη Ρεν, τη Μασσαλία και τη Νιμ. Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα όπως: «Ο νόμος Μακρόν είναι για τα αφεντικά», «Διαχωρισμός της εξουσίας από το Medef» (σ.σ. την ένωση των εργοδοτών) και «Τεμπέληδες όλων των χωρών, ενωθείτε». 

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την τύχη των μισθωτών. Αυτό που απομένει να διαπραγματευτούμε είναι απολύτως απαράδεκτο», είπε ένας συνδικαλιστής που συμμετείχε στη διαδήλωση της Τουλούζης.
 
Σε πολλές από τις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και εκπρόσωποι της «Ανυπότακτης Γαλλίας» που σκοπεύει να οργανώσει δική της διαδήλωση το Σάββατο κατά του «κοινωνικού πραξικοπήματος», όπως χαρακτηρίζει τη μεταρρύθμιση αυτή. «Δεν είναι παρά μόνο η αρχή», είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού και δακρυγόνα για να απαντήσει στους διαδηλωτές που εκτόξευσαν διάφορα αντικείμενα εναντίον τους και, όπως αναφέρει το Reuters, πολλές ήταν και οι περιπτώσεις που τα όργανα της τάξης έσερναν τους διαμαρτυρομένους που είχαν συλλάβει.
 
Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έγινε «χρήση δακρυγόνων». Σύμφωνα με τις αρχές, επρόκειτο για περίπου «300 άτομα με κουκούλες» που προκάλεσαν μικρές ζημίες, κυρίως σε βιτρίνες καταστημάτων και σε διαφημιστικά ταμπλό.