Κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στην Πάτρα, ο Σ. Θεοδωράκης τόνισε πως η θέση του κόμματος του είναι πολύ ξεκάθαρη, καθώς «καλεί τον κόσμο να παραμερίσει τις νουθεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσει, δυνατά, το Ποτάμι, ώστε να πάρει ένα ισχυρό ποσοστό, προκειμένου να μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις από τη Δευτέρα, είτε μετέχοντας στην κυβέρνηση, είτε όχι».
Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της ΝΔ, τους κάλεσε να σταματήσουν να κρύβονται και να απαντήσουν με ποια πρόσωπα θα κυβερνήσουν.
Ο κ. Μεϊμαράκης θα κυβερνήσει με το παλιό, με αυτούς που έφεραν τη χώρα σε αδιέξοδο με αυτούς που καταψηφίστηκαν, με τους παλιούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας;» διερωτήθηκε και υπογράμμισε πως το αντίστοιχο ερώτημα ισχύει και για τον Α. Τσίπρα: «Ο κ. Τσίπρας κάνει συχνά αυτοκριτική, αλλά στην πράξη δεν έχει απαντήσει ποτέ στο μεγάλο ερώτημα, με ποιους υπουργούς, δηλαδή, θα κυβερνήσει. Με αυτούς που δημιούργησαν τις εικόνες της ντροπής το προηγούμενο επτάμηνο, με αυτούς που επιβραβεύει στα ψηφοδέλτιά του;».
Τέλος, επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός «αυτή την φορά, πέρα από το πρώτη φορά Αριστερά, σκέπτεται πρώτη φορά στα σοβαρά, διότι θέλει να πάρει μία σοβαρή απόφαση για το μέλλον και το μέλλον των παιδιών του».