Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση υπέγραψε με τους δανειστές στο 3ο μνημόνιο, για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών – δηλαδή των συντάξεων – κατά 2,25 δις ευρώ το 2015 – 2016.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως λαός και η νεολαία, με παλλαϊκό ξεσηκωμό, μπορούν να αποτρέψουν τον νέο αντιασφαλιστικό Αρμαγεδδώνα και να προωθήσουν τη μεγάλη αντιμνημονιακή δημοκρατική ανατροπή που σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαία.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη:

Οι σημερινές συναντήσεις του Υπουργού Εργασίας με τους πολιτικούς αρχηγούς γίνονται μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί μια επίπλαστη επικοινωνιακή εικόνα ότι η κυβέρνηση «συζητά, προτείνει, ακούει, ενημερώνει» τους πάντες για το ασφαλιστικό, όταν όμως όλα είναι προδιαγεγραμμένα με όσα η ίδια υπέγραψε με τους δανειστές στο 3ο μνημόνιο, για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών – δηλαδή των συντάξεων – κατά 2,25 δις ευρώ το 2015 – 2016.

Είναι φανερό ότι γι΄ αυτό το λόγο δεν κλήθηκε από την κυβέρνηση – κατά παράβαση κάθε θεσμικής δεοντολογίας – η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σε αυτές τις συναντήσεις, η οποία βεβαίως δεν υπήρχε περίπτωση ούτε να συμμετέχει ως πολιτική γλάστρα ούτε να συναινέσει σε ένα τέτοιο πολιτικό παιχνίδι κοροϊδίας και εξαπάτησης του λαού.

Τα μικροπολιτικά νάζια της δήθεν αντιπολίτευσης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ) για το ασφαλιστικό, έχουν να κάνουν όχι με διαφωνίες ουσίας, αλλά με το πολιτικό παιχνίδι τους για το ποιος θα φορτωθεί το πολιτικό κόστος του νέου σφαγιασμού των συντάξεων, που από κοινού με την κυβέρνηση αποδέχτηκαν με τη θετική ψήφο τους στο 3ο μνημόνιο.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θεωρεί ότι οι μειώσεις συντάξεων, με όποιον τρόπο και αν γίνουν, οδηγούν πλέον σε απόλυτη οικονομική εξαθλίωση, όχι μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και τις οικογένειές τους, που ζουν από τις ήδη πενιχρές συντάξεις τους. Ο λαός και η νεολαία, με παλλαϊκό ξεσηκωμό, μπορούν να αποτρέψουν τον νέο αντιασφαλιστικό Αρμαγεδδώνα και να προωθήσουν τη μεγάλη αντιμνημονιακή δημοκρατική ανατροπή που σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαία.