Επρόκειτο για έναν μηχανικό υγραντήρα ο οποίος όμως ταυτόχρονα, με χρήση χημικών υποσχόταν απολύμανση της ατμόσφαιρας στο σπίτι, κάτι το οποίο ωστόσο αποδείχθηκε μοιραίο για την ανθρώπινη υγεία. Από τις πλέον τραγικές πτυχές της υπόθεσης το ότι πάρα πολλά από τα θύματα ήταν γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, βρέφη αλλά και μικρά παιδιά.

«Είναι η πρώτη φορά που για το συγκεκριμένο θέμα αναλαμβάνουμε εμείς την πλήρη ευθύνη και είμαστε σε θέση να ζητήσουμε μια μεγάλη συγνώμη, αν και αργήσαμε γι' αυτή, καθώς ήδη έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Reckitt Benckiser, Ataur Safdar, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο της Σεούλ εκπροσωπώντας τον πολυεθνικό κολοσσό, για να δεχθεί ωστόσο βίαιη επίθεση από συγγενείς των θυμάτων που δεν δίστασαν να τον χτυπήσουν και να τον προπηλακίσουν, αρνούμενοι να δεχθούν πως οι άνθρωποί τους χάθηκαν απλώς χρησιμοποιώντας ένα καταναλωτικό προϊόν.

Ο ίδιος ο Safdar προσέθεσε πως, η εταιρία κατέβαλε εκατομμύρια δολαρίων για αποζημιώσεις, τόσο προς τις οικογένειες των νεκρών όσο και προς εκείνους που υπέστησαν προσωρινές είτε και μόνιμες βλάβες της υγείας τους, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη συσκευή.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως τα θύματα στη συγκεκριμένη χώρα από ανάλογου τύπου συσκευές ήδη έχουν φτάσει τα 500 καθώς αρκετές ακόμη εταιρείες χρησιμοποιούσαν αντίστοιχης σύνθεσης απολυμαντικό υγρό το οποίο αποδείχθηκε θανατηφόρα τοξικό για την ανθρώπινη υγεία.