Σύμφωνα με πληροφορίες οι τεχνικοί τηλεόρασης αρνήθηκαν να υπογράψουν τις απολύσεις. Αντιδρώντας η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αθήνας (ΕΤΙΤΑ) όπως επίσης και η ΕΣΗΕΑ προχώρησαν σε άμεση στάση εργασίας στον Ant1.
 
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση από την ΕΤΙΤΑ στις εγκαταστάσεις του Ant1 στα Σπάτα, στο Studio Kάπα, Σκαλίδη 16 (δυτικά Ζωολογικού πάρκου).
Με αφορμή  τις απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1 και καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για απειλές και ανάλογες κινήσεις από ιδιοκτήτες άλλων μέσων, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσαν τα εξής:
 
«Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών οφείλουν να γνωρίζουν ότι ανεξαρτήτως τέτοιων ενεργειών, οι προϋποθέσεις της αδειοδότησης και ειδικότερα το καθεστώς των εργοδοτικών υποχρεώσεων που προβλέπει ο νέος νόμος θα εφαρμοστούν στο ακέραιο.
 
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας θα εξασφαλίσουν την τήρηση της νομιμότητας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να μην είναι θύματα εκβιασμών και εκφοβισμών.
 
Καλούμε τους εργοδότες ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να σεβαστούν τη νομιμότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ελευθεροτυπία και να μη χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο ως πρόσχημα απολύσεων, την περίοδο μάλιστα που έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για το μείζον αυτό ζήτημα νομιμότητας και δημοκρατίας.»

Ολόκληρο το κάλεσμα συμπαράστασης της ΕΤΙΤΑ:

«Στάση εργασίας στον ΑΝΤ1
Σήμερα Παρασκευή 31/7
Από ώρα 18:00 έως ώρα 24:00
Όλοι μαζί μια γροθιά λέμε όχι στις απολύσεις
 
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 προβαίνει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.
 
Πετάει στο δρόμο δεκάδες απλούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που δούλευαν στο σταθμό πολλά χρόνια!!! 
  
Τη στιγμή που το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σε δημόσια διαβούλευση ο ΑΝΤ1 αντιδρά και απαντά με την «εκτέλεση» του προσωπικού του!!!
 
Δεν θα αφήσουμε να γίνουμε όμηροι και θύματα μιας εκδικητικής συμπεριφοράς για ένα νομοσχέδιο που δεν θέλουν!!!
 
Δεν θα αφήσουμε τα ιδιωτικά κανάλια να μετρήσουν απολυμένους που πιθανόν να αγγίξουν σε αριθμό αυτών τις Ε.Ρ.Τ.!!!
 
Τόσα χρόνια δεν μας έκαναν ποτέ μετόχους στα κέρδη τους!
Δεν θα μας κάνουν τώρα θύματα στην δική τους κρίση!!!
 
Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ σε αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας
σήμερα Παρασκευή 31/7
και ώρα 18:00
έξω από το studio KAPPA στα Σπάτα.
 
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ»

Η ανακοίνωση των ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» και στην ιστοσελίδα antenna.gr, για σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, από τις 18.00 έως τις 24.00, ως συμπαράσταση στις άδικες απολύσεις τεχνικών του σταθμού.
 
Οι Διοικήσεις των Ενώσεων ζητούν την άμεση ανάκληση των απολύσεων και καλούν την εργοδοσία να εγκαταλείψει τις αντεργατικές πρακτικές της, επισημαίνοντας ότι η καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή σε οποιοδήποτε ΜΜΕ.»
 
 

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει και το ΠΑΜΕ


Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ τονίζει:
 
«Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ καταγγέλει τις μαζικές απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1, οι οποίες ακολουθούν τις απολύσεις δημοσιογράφων που προηγήθηκαν, ενώ σύμφωνα με όλα τα δεδομένα θα ακολουθήσουν και άλλες.
 
Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ επισημαίνει πως κάθε απόλυση εργαζόμενου σε οποιοδήποτε χώρο, αλλά και σε ότι αφορά τον κλάδο του Τύπου, ανεξαρτήτως ειδικότητας (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί), εντάσσεται στην γενικότερη, ολομέτωπη και συντονισμένη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο με πολλούς από  τους μηχανισμούς του και αξιοποιώντας πολλά του όπλα, εναντίον του συνόλου της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, εναντίον των λαϊκών στρωμάτων.
 
Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένα από τα όπλα του κεφαλαίου στην επίθεση αυτή είναι και η κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστεράς”, η οποία εντελώς ξεδιάντροπα δεν αξιοποιεί ούτε τα ελάχιστα από τα εναπομείναντα προβλεπόμενα της εργατικής νομοθεσίας.
 
Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρώντας ακάθεκτη στην σύναψη συμφωνίας με τους δικούς της εταίρους, (κεφάλαιο, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), προετοιμάζει νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αξιοποιώντας, σύμφωνα με τα στελέχη της και τους υπουργούς της, τις “καλύτερες πρακτικές” που υπάρχουν στο “σπίτι” της κυβέρνησης και των συμμάχων της, την ΕΕ.
 
Οι “καλύτερες πρακτικές” δεν σημαίνουν τίποτε άλλο από πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, “συμβάσεις – σκουπίδια” μερικών ωρών ή ημερών, χωρίς κανένα ασφαλιστικό ή όποιο άλλο δικαίωμα.
 
Οι “καλύτερες πρακτικές” αποτελούν την πρώτη προϋπόθεση για την “προστασία της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων”, για το πώς δηλαδή τα μονοπώλια θα αυξήσουν τα κέρδη τους και πως θα βρεθούν σε καλύτερη θέση από τους ανταγωνιστές τους, ενώ όλοι μαζί συμφωνούν απόλυτα στο τσάκισμα των εργαζομένων.
 
Σε όλα αυτά ορκίζεται καθημερινά η “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση, η οποία, φαρδιά – πλατιά, θα υπογράψει το τρίτο Μνημόνιο ή οτιδήποτε άλλο συμφωνήσει με τους εταίρους της. Ότι και να είναι θα τσακίζει το λαό και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το χρεώνεται απολύτως. 
 
Στην ίδια ρότα κινούνται και όσοι δήθεν “διαφωνούντες” δηλητηριάζουν τους εργαζόμενους  ότι μπορεί να αλλάξει ρότα το καράβι των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, που είναι η ΕΕ, ή ότι μπορεί να σταματήσει η ανεργία, η φτώχεια και το τσάκισμα του λαού με μια αλλαγή νομίσματος, αλλά με το κεφάλαιο πάντα στην εξουσία.
 
Οι εργαζόμενοι απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται, πρέπει να απαντήσουν με την δική τους συντονισμένη αντεπίθεση, αξιοποιώντας όλα τα όπλα του αγώνα που οι ίδιοι θα αποφασίσουν και θα ελέγχουν, με ταξική ενότητα και συσπειρωμένοι με την ταξική γραμμή στα σωματεία.
 
Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα για:
– Άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων
-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πλήρη ανάκτηση των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι.
-Εργασία με πλήρη κατοχύρωση και κάλυψη των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».