Σήμερα άνοιξε η μοναδική προσφορά (της Cosco) που έχει κατατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση του 67% της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ  και το συνδικάτο είχε προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι. Λίγο αργότερα οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας κρατώντας πανό που έγραφε: «Λιμάνια – Ναυπηγεία ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο».
 
«Οι παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις κρατικών υποδομών και στρατηγικών τομέων που προωθούν από κοινού κυβέρνηση, ΕΕ, εργοδοσία και όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου (…) μαζί με την παραπέρα επίθεση στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις (…) αποτελούν πλευρές ενός ενιαίου σχεδίου της αστικής τάξης και υπηρετούν τον ίδιο στόχο: Την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας και κερδοφορίας μέσα από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων» τονίζεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.
 
Ο αντιπρόεδρος του Συνδικάτου και πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου, Ακης Αντωνίου, τόνισε πως το εργατικό κίνημα αντιπαλεύει ενιαία όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αυτή την περιβόητη ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, «που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει για μας», δηλαδή «ιδιωτικοποιήσεις, Ασφαλιστικό, σάρωμα των Συλλογικών Συμβάσεων, προνόμια στους εφοπλιστές, ακριβά πλοία με φθηνούς εργαζόμενους και τα νησιά αποκομμένα». 
 
Για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ξεκαθάρισε πως οι μεταλλεργάτες θα «σταθούν απέναντι» γιατί «όλα αυτά που έχουν φτιαχτεί από εμάς, τα δίνουν σε επιχειρηματικούς ομίλους να τα δουλέψουν όπως τους συμφέρει». Οι ιδιωτικοποιήσεις «συνδέονται με μεγαλύτερο χτύπημα δικαιωμάτων και κατακτήσεων», είπε και ξεκαθάρισε: «Εμείς δεν έχουμε σκοπό να δουλεύουμε με ακόμη λιγότερα, όπως οι εργαζόμενοι της “Cosco”. Παλεύουμε για να αποσπάσουμε όσα περισσότερα γίνεται, για ΣΣΕ στο ύψος του 2009 και του 2010, ανάλογα την ειδικότητα».
 

Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 

 
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, σχετικά με τις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και ναυπηγική βιονηχανία.
 
«Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι, η κυβέρνησή μας και για τις εξελίξεις στο λιμάνι θεωρεί πρώτιστης προτεραιότητας την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε ότι ήδη έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για αυτό.
 
Ο υπουργός τόνισε ότι η λιμενική εργασία και ό,τι σημαίνει αυτό, πρέπει να είναι απολύτως κατοχυρωμένη και με συλλογικές συμβάσεις και με την κατοχύρωση όσων ήδη έχουν κατακτηθεί, αλλά και με διεύρυνσή τους.
 
Αναφερόμενος στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, ο κ. Δρίτσας είπε ότι δρομολογούνται πρωτοβουλίες με συνεχείς διυπουργικές συσκέψεις, τόσο για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου, όσο και για την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Πρόσθεσε ότι στο επόμενο διάστημα, θα μπορέσουν να εξαγγελθούν πρωτοβουλίες για την αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.