Η διαδήλωση έρχεται μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, με την οποία καθαιρέθηκε η πρωθυπουργός Γινγκλούκ Σιναουάτρα και αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου της.
 
Ο επικεφαλής των φιλοκυβερνητικών ακτιβιστών Γιατουπόρν Προμπχάν ζήτησε από τους οπαδούς της προσωρινής κυβέρνησης να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να αποφύγουν τη βία.
 

Εισβολή σε τηλεοπτικούς σταθμούς
 

Την Παρασκευή αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν σε αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς πιέζουν ώστε να διοριστεί νέα κυβέρνηση. Οι διαδηλωτές ζητούν μεταρρυθμίσεις για να περιοριστεί η πολιτική επιρροή του μεγαλύτερου αδελφού της Γινγκλούκ, του εξόριστου πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα, ο οποίος κινεί τα νήματα στο κυβερνών κόμμα από το εξωτερικό.
 
«Θέλουμε να ανατρέψουμε το καθεστώς Τακσίν, διότι λεηλάτησε τη χώρα και τοποθέτησε μία ανόητη μαριονέτα στην εξουσία», είπε ένας από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.
 
Εν τω μεταξύ, ο Σουρατσχάι Λιανγκμπολέτσχα, γερουσιαστής που θεωρείται ότι είναι πολιτικά αντίθετος με τον εξόριστο πρώην πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάτρα, εξελέγη πρόεδρος της Άνω Βουλής την Παρασκευή το βράδυ.