“Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, ο Φώτης Μπόμπολας έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες απολύσεις στα ΜΜΕ που κατέχει. Έχει επιβάλει δυο φορές περικοπές μισθών εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, δείχνοντας πάντα την πόρτα εξόδου σε όσους αρνήθηκαν να το πράξουν. Για να το πετύχει αυτό, κινητοποίησε όλα τα μέσα: την τρομοκρατία, την επιστράτευση των τραμπούκων ρουφιάνων του μέσα στους χώρους δουλειάς και τους συνεχείς εκβιασμούς, απειλώντας ακόμα και με λουκέτα στα «μαγαζιά» του σε περίπτωση αντιδράσεων”. 
Ο πρόλογος, συνάμα και εισαγωγή για την πορεία διαμαρτυρίας της Δευτέρας έγινε από την “Κατάληψη της ΕΣΗΕΑ”.
 
Το συγκρότημα Μπόμπολα συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά των εκδοτών ΜΜΕ τον τελευταίο χρόνο. Τρομοκρατούν τους πολίτες τρομοκρατούν τους εργαζόμενους τους, εφαρμόζουν τακτικές προωθημένων εκβιασμών. Το ποτήρι ως φαίνεται ξεχείλησε και η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στον σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας στις 18.00
την Δευτέρα 14/5/2012
και πορεία- διαμαρτυρία μέχρι τις εγκαταστάσεις του Πήγασου όπου στεγάζονται οι επιχειρήσεις Μπόμπολα:
Έθνος, Ημερησία, GOAL, Αγγελιοφόρος, τα περιοδικά: ELLE, Το ιδανικό Σπίτι, το Άστρα και Όραμα, το ΣΙΝΕΜΑ, το Αρμονία, το car and driver, το sporty, το tv Zapping, τα sites: women only.gr, sentragoal.gr, και ο ραδιοσταθμός SENTRA, όπου οι ενδιαφερόμενες Ενώσεις απεργούν 25 ημέρες ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων συναδέλφων μας.
 
Ο αριθμός των παραπάνω Μέσων δίνει μια καλή εικόνα για ποιον εκδότη πρόκειται. Τo συγκρότημα Μπόμπολα στενά διασυνδεμένο με τα συμφέροντα που λεηλάτησαν τον κοινωνικό πλούτο μετά τη δεκαετία του '80, πρωταγωνιστης στη “φούσκα” της ανάπτυξης τις δεκαετίες '90 και 2.000,  έχει συσσωρεύσει αμύθητα κέρδη από τις επιχειρήσεις της οικογένειας: Σε κατασκευές, χρυσό, ενέργεια, καζίνο…
 
Στα ίδια του τα ΜΜΕ ωστόσο, αυτά τα Μέσα που χρησιμοποιεί ως κύριο εμπόρευμα στην πώληση της εξουσίας του στην πολιτική εξουσία, εφάρμοσε πρώτος από όλους, μνημόνια περικοπών και κατάρηγσης εργασιακών δικαιωμάτων. Ξεκινώντας με απολύσεις συνδικαλιστών για να φθάσει σήμερα, στη σταδιακή μετατροπή του συγκροτήματος του σε απέραντο στρατώνα ενσωματωμένης δημοσιογραφίας.