Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα, Πειραιά και Κορωπί

Το απόγευμα της Πέμπτης διοργανώνει συλλαλητήρια σε Αθήνα, Πειραιά και Κορωπί, με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων». Ανάμεσα στα αιτήματα τους, είναι η κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων, η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και η κατάργηση των χαρατσιών.
|

Μετά το συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το ΠΑΜΕ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις κατά της πολιτικής των μνημονίων με νέα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Πειραιά και Κορωπί. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στην Ομόνοια, ενώ την ίδια ώρα κινητοποιήσεις θα γίνουν στον Πειραιά στην πλ. Καραϊσκάκη και στο Κορωπί στην πλ. Ελευθερίας.

Στα αιτήματα τους, ανάμεσα σε άλλα, βρίσκεται η κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων, η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και η κατάργηση των χαρατσιών.

Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων:

– Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές

– Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων

– Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ

– Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας

– Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

– Κάτω οι φόροι – Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας

– Προσλήψεις σε νοσοκομεία, σχολεία, ΟΤΑ, με μόνιμη και σταθερή δουλειά

– Εδώ και τώρα υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής θωράκισης

– Καμιά εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις