Σύμφωνα με το myvolos.net, στο παμβολιότικο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, γονείς με τα παιδιά τους, μαθητές, φοιτητές, πολιτικά κόμματα, κινήματα και συλλογικότητες και η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων της Μαγνησίας.

«Όμοιο συλλαλητήριο δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο Βόλο. Σήμερα οι πολίτες που ενδιαφέρονται για την υγεία τους είναι εδώ, κανείς δεν λείπει. Είμαστε αντίθετοι στην καύση σκουπιδιών, θα είμαστε εδώ βρέξει- χιονίσει μέχρι να ανακληθεί η άδεια που έχει δώσει το Υπουργείο. Όλα αυτά τα υλικά είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία, με διοξίνες και φουράνια. Η μόνη επιτροπή που αποκάλυψε την αλήθεια είναι η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου. Απαιτούμε απαγόρευση της καύσης σκουπιδιών σε όλη τη χώρα. Δεν θέλουμε τα σκουπίδια μας να πηγαίνουν πακεταρισμένα στη βιομηχανία. Η Περιφέρεια έχει τα εργαλεία να ανακαλέσει την άδεια να καίει σκουπίδια. Κύριε Αγοραστέ, ανακαλέστε τώρα την άδεια της ΑΓΕΤ» δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, Μάρκος Βαξεβανόπουλος.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και ο ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε., Νίκος Χουντής, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, το ΚΚΕ, πολλοί τοπικοί πολιτικοί φορείς, εκπρόσωποι επαγγελματικών Συλλόγων και Ενώσεων και πολλών συλλογικοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη, τροποποίησε την απόφαση του 2014, από τον τότε υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη με την οποία δόθηκε στην ΑΓΕΤ έγκριση καύσης εναλλακτικών καυσίμων. 

«Η ΑΕΠΟ 184437/10.01.2014 που υπέγραψε ο κ. Μανιάτης προβλέπει την έγκριση περίπου 25 εναλλακτικών καυσίμων μεταξύ αυτών και τα RDF  και SRF σε ποσότητες 100.000 τόνων  κάθε υλικού και συνολικά ποσότητα περίπου 800.000 τόνων για όλα τα εναλλακτικά καύσιμα», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, προσπαθώντας να ρίξει τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό όμως που άλλαξε με την τελευταία απόφαση Σταθάκη, είναι ότι παρέχονται πλέον λιμενικές διευκολύνσεις στην ΑΓΕΤ, προκειμένου να εισάγει σκουπίδια από άλλες περιοχές (ή το εξωτερικό όπως αναφέρουν φορείς της περιοχής) και να προχωράει στην καύση τους στο εργοστάσιο του Βόλου. Έτσι, ενώ πριν ήταν ασύμφορο για την τσιμεντοβιομηχανία να μεταφέρει με φορτηγά τα «εναλλακτικά καύσιμα», πλέον θα μπορεί να τα μεταφέρει με πλοία και να ανεβάσει τα όρια της καύσης εναλλακτικών καυσίμων, από τους 7.386 που έκαιγε πειραματικά μέχρι σήμερα, στα όρια που προβλέπει η ΑΕΠΟ του 2014.