Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας, η χωροφυλακή και οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο σε ένα κτιριακό συγκρότημα στην πόλη Σελίμπασα, μία παραθαλάσσια πόλη δυτικά της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν ότι κάποιοι που ενδεχομένως να βοήθησαν τον ένοπλο δράστη βρίσκονται εκεί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
 
Δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι άνθρωποι συνελήφθησαν την Πέμπτη, αλλά τουλάχιστον 36 είναι εκείνοι που έχουν συλληφθεί από την ημέρα της επίθεσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει, εισέβαλε στο πολυτελές νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή και άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση λέγοντας ότι πρόκειται για αντίποινα στην τουρκική στρατιωτική ανάμειξη στη Συρία.
 
Ενδεχόμενο να ο δράστης να είναι Ουιγούρος
 
Πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης θεωρείται πως είναι Ουιγούρος από την κεντρική Ασία και μεταξύ των συλληφθέντων στην Σελίμπασα βρίσκονται και Ουιγούροι. Οι Ουιγούροι είναι μία κυρίως μουσουλμανική τουρκόφωνη μειονότητα της δυτικής Κίνας με κοινότητες ανά την κεντρική Ασία και την Τουρκία.