Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για τον καθηγητή Βασίλη Μακρυπούλια, υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αρθογραφεί συστηματικά και επώνυμα σε τοπική εφημερίδα.

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε το δημοσίευμα του δημοσιογράφου στην εφημερίδα «Εμπρός» της Λέσβου, στο οποίο ασκεί έντονη κριτική σε ανάρτηση του εν λόγω ιστολογίου (Βαίνων ο Λοκρός), με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973».

Ο κ. Μπαλάσκας, ονοματίζει τον Β. Μακρυπούλια ως δημιουργό αυτής της ανάρτησης, ενώ παράλληλα αναφέρει πως είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης να έχει και να δημοσιεύει τέτοιες απόψεις.

Τη σύλληψη του δημοσιογράφου καταδικάζει με ανακοίνωσή του το ΣΕΜΜΕΛ, κάνοντας λόγο για απόπειρα εκφοβισμού:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ Σ. ΜΠΑΛΑΣΚΑ

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα για δημοσίευμά του, μετά από μήνυση του διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης κ. Μακρυπούλια, ο οποίος θεώρησε το άρθρο ως «συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου».

Ο Βασίλης Μακρυπούλιας είναι γνωστός στην κοινωνία της Μυτιλήνης για τις εθνικοσοσιαλιστικές του πεποιθήσεις και με τη μήνυση αυτή προσπαθεί να τρομοκρατήσει το δημοσιογράφο για να μην ασκεί κριτική εναντίον του.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας και ο έλεγχος της ενημέρωσης δε θα περάσουν. Ο κ. Μακρυπούλιας θα βρει αντιμέτωπους όχι μόνο το σύνολο των εργαζομένων στα τοπικά Μ.Μ.Ε., αλλά και όλο το δημοκρατικό λαό της Λέσβου.

Το ΣΕΜΜΕΛ ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη κατά του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Με την παράκληση να μεταδοθεί, να δημοσιευτεί και να αναρτηθεί

Η πρόεδρος                                                                 Η γραμματέας
Χριστίνα Καλλέργη                                                          Ανθή Παζιάνου