Η Mossack Fonseca βρέθηκε στο επίκεντρο του γιγάντιου σκανδάλου των Panama Papers για τις offshore σε φορολογικούς παραδείσους.

Δεν είναι γνωστό σε αυτήν τη φάση αν οι κατηγορίες για κλοπή δεδομένων σε βάρος του υπαλλήλου στη Γενεύη συνδέονται με τη μεγαλύτερη στα χρονικά διαρροή απόρρητων εγγράφων τον Απρίλιο, επισημαίνει το BBC.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά την παροχή πληροφοριών εκ μέρους της εταιρείας στους εισαγγελείς.

Η Mossack Fonseca έχει υποστηρίξει σχετικά με τη διαρροή-μαμούθ ότι  ίδια δεν παρέβη τους νόμους, ούτε και κατέστρεψε έγγραφα, επισημαίνοντας ότι η δράση της είναι καθ' όλα νόμιμη.

«Έχει ξεκινήσει ποινική διαδικασία μετά τη μήνυση που υπέβαλε» η εταιρεία, περιορίστηκε να δηλώσει ο εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών της Γενεύης, Ανρί Ντέλα Κάζα.

Έντεκα εκατομμύρια έγγραφα, τα λεγόμενα «Panama Papers», οδηγούν σε δεκάδες νυν και πρώην αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, αξιωματούχους, διασήμους.

Τα έγγραφα καταδεικνύουν πώς η Mossack Fonseca βοήθησε πελάτες της να ξεπλύνουν βρώμικο χρήματα, να αποφύγουν κυρώσεις και φόρους. Πρόκειται για μία από τις πλέον μυστικοπαθείς εταιρείες παγκοσμίως που εδρεύει στον Παναμά, αλλά διατηρεί υποκαταστήματα σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο.