Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, η Σάραντον μαζί με ακόμα 574 γυναίκες συνελήφθησαν την Πέμπτη, καθώς προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στην Ουάσινγκτον σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιμεταναστευτική πολιτική Τραμπ και τον χωρισμό των παιδιών από τους γονείς. Ανάμεσα στις συλληφθείσες ήταν και η υποψήφια των Δημοκρατικών Πραμίλα Τζεϊαπάλ, η οποία χαρακτήρισε απάνθρωπη την πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη μεταχείριση των μεταναστών στα σύνορα.

Σε δηλώσεις της στον Guardian το 2017, η Σάραντον είχε τονίσει ότι παρά την έντονη διαφωνία της με τον Τραμπ, τα πράγματα δεν θα ήταν καλύτερα αν η Χίλαρι Κλίντον ήταν στη θέση του προέδρου, ενώ άφησε αιχμές και για την πολιτική που άσκησε ο Μπαράκ Ομπάμα. «Όντως τη θεωρούσα (την Κλίντον) πολύ πολύ επικίνδυνη. Θα ήμασταν σε πόλεμο αν εκείνη ήταν πρόεδρος και τα πράγματα δεν θα ήταν καλύτερα σε σχέση με τώρα. Παρατηρήστε τα όσα συνέβησαν επί Ομπάμα και δεν τα είχαμε παρατηρήσει».


Μετά την κατακραυγή που είχε ξεσπάσει για την απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ, ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για απόφαση που προέβλεπε πως δεν θα χωρίζονται τα παιδιά των μεταναστών από τους γονείς τους. Ωστόσο, η εφαρμογή της απόφασης αποδείχθηκε νομικά περίπλοκη και οι επικριτές του προέδρου επισημαίνουν ότι το διάταγμα δεν καλύπτει όσες οικογένειες έχουν ήδη χωριστεί. Το Σάββατο αναμένεται νέα κινητοποίηση κατά της πολιτικής Τραμπ.

Σημειώνεται ότι η Σάραντον έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν, το 1999, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Νέα Υόρκη με αφορμή τον πυροβολισμό από αστυνομικό ενός άοπλου Αφροαμερικανού εφήβου.