Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Εφημερίδα των Συντακτών, η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης περίπου στις 15:00.
 
Οι στρατιώτες σταμάτησαν τον Τούρκο που οδηγούσε γεωργικό όχημα και φορούσε πολιτικά ρούχα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πολιτική ταυτότητα.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τούρκος εκτελούσε εργασίες σε χωράφια, κοντά στα δύο φυλάκια, όταν κατευθύνθηκε προς το ελληνικό φυλάκιο. Οι στρατιώτες από το τουρκικό φυλάκιο του ζήτησαν να σταματήσει δεδομένου ότι εισερχόταν σε ελληνικά εδάφη.
 
Ο Τούρκος πολίτης ωστόσο δεν τους άκουσε και όταν έφτασε στο ελληνικό φυλάκιο συνελήφθη. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο άντρας δεν αντιστάθηκε στη σύλληψή του ούτε ήταν μεθυσμένος ή υπό την επήρεια ουσιών.
 
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, ο άντρας πρόκειται για τον Μούσα Αλερίκ 38 ετών, χειριστή εκσκαφέα στον δήμο Αδριανούπολης.
Οι στρατιώτες τον παρέδωσαν στις αστυνομικές αρχές, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί την Πέμπτη στην αστυνομική διεύθυνση της Ορεστιάδας.  

«Ατυχές γεγονός»

Ο αντιδήμαρχος Αδριανούπολης Σελτζούκ Τσακίρ χαρακτήρισε «ατυχές γεγονός» τη σύλληψη, αναφέροντας επίσης πως δε γνωρίζει αν πρόκειται για αντίποινα ή όχι, όπως μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου.
 
Ο αντιδήμαρχος Αδριανούπολης ανέφερε ότι ο Τούρκος, χειριστής εκσκαφέα, πήγαινε για τις εργασίες που γίνονταν στην περιοχή του τελωνείου. «Ενώ προχωρούσε από την τουρκική πλευρά προς την τουρκική, δηλαδή ενώ περνούσε από τη δική μας ουδέτερη ζώνη, πέρασε τα σύνορα δεν τα πέρασε, αυτό συζητείται. Σε εκείνο το σημείο κάνοντας ελιγμούς για να γυρίσει, τον πήραν οι αρμόδιοι. Κατάσχεσαν και τον εκσκαφέα», ανέφερε.

«Δεν ξέρω αν είναι αντίποινα ή όχι» πρόσθεσε και ανέφερε ότι ο ο νομάρχης κάνει προσπάθειες.