Τα μέλη της Ομοσπονδίας διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, αλλά και επαρκούς θέρμανσης του κτιρίου. Όπως υποστηρίζουν, «παρότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ τους έχει ενημερώσει κατ' επανάληψη ότι τα προβλήματα οδεύουν προς την επίλυσή τους, μέχρι στιγμής δεν έχουν λυθεί».
 
«Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας δεν μπορεί παρά να εκφράσει την απορία και την αγανάκτηση, η οποία πηγάζει από την εικόνα που παρουσιάζουν κάποια σημεία του φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Συγκεκριμένα, οι τουαλέτες παραμένουν κλειστές, πολλοί κοινόχρηστοι χώροι θυμίζουν μικρούς σκουπιδότοπους, ενώ τα καλοριφέρ δεν λειτουργούν ούτε καν στα γραφεία των υπαλλήλων» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. «Επειδή η συγκεκριμένη κατάσταση υπάρχει εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες καλούμε το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας να βρει λύση στο πρόβλημα γιατί πλέον υφίστανται λόγοι δημόσιας υγιεινής, πρωτίστως, και κατά δεύτερο λόγο, ανθρώπινες συνθήκες για τους εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες του τοπικού καταστήματος αλλά και των υπαλλήλων που εργάζονται εκεί» αναφέρουν σε ανακοίνωση.
 
Αναφορικά με την πρωινή κατάληψη των ΕΦΚΑ στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, Κωνσταντίνος Πονηράκης, δήλωσε στο ΑΠΕ ότι «αντί να ασχολούμαστε με άλλα σοβαρότερα ζητήματα ασχολούμαστε με πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα».
 
Οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό στην είσοδο του κτίριο ζητώντας να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.