Στο τελωνείο των Ευζώνων,  έφτασαν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Παιονίας, Νομού Κιλκίς και εντός ολίγου θα αποφασιστεί η χρονική διάρκεια του συμβολικού αποκλεισμού του, όπως σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου, Θωμάς Καρυπίδης.

«Η συμμετοχή στην συμβολική κινητοποίηση είναι αυτή που ζητήσαμε. Είμαστε περί τα 50 τρακτέρ και άλλα τόσο αγροτικά οχήματα» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας:

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα, απλώς να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ σε εγρήγορση και παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα, όσες δουλειές και αν έχουμε». Υπογραμμίζεται ότι ο Δήμος Παιονίας αποτελείται από 32 χωριά και αυτοί που κάνουν δήλωσε ΟΣΔΕ υπερβαίνουν τους 4.000.

Στις 17/12 η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων έχει ολομέλεια. Στη διάρκειά της θα συζητήσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας ως πρωτογενής τομέας, οι επόμενες και αναμένονται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τη μείωση κατά 50% της εξισωτικής αποζημίωσης επειδή τριπλασιάστηκε ο αριθμός των δικαιούχων.

Επίσης, οι επαγγελματίες αγρότες δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις περί ακατάσχετου λογαριασμού τη στιγμή που, όπως αναφέρουν, το 80% των αγροτών-κτηνοτρόφων έχει λογαριασμό είτε προς κατάσχεση είτε δεσμευμένο από εφορία, ταμεία και τρίτους.

Επιπλέον, το ασφαλιστικό ζήτημα, με την κατάργηση του ΟΓΑ, αποτελεί ένα από τα ζητήματα που «εξοργίζουν» τους ανθρώπους του κλάδου, όπως είπε ο Καρυπίδης.
Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων των περιοχών Φαρσάλων, Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας θα πραγματοποιήσουν συμβολικές κινητοποιήσεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και ΔΕΗ.

Για τις 15 του τρέχοντος μηνός οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό λίγων ωρών του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ