Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Documento, σε έγγραφο που μεταβιβάστηκε την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ο Γ. Στουρνάρα φαίνεται να υπήρξε έμμισθος σύμβουλος της  ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας.
 
Όπως αποκαλύπτεται, όντας πρόεδρος του ΙΟΒΕ, είχε υπογράψει την 26η Σεπτεμβρίου 2011 σύμβαση για να πληρώνεται από τη Novartis με σκοπό να της παρέχει υπηρεσίες συμβούλου. Σύμβαση η οποία διήρκησε έως τις το τέλος του 2011.
 
Συνολικά, ο πρώην υπουργός Οικονομικών φαίνεται να έλαβε 4.000 ευρώ μεικτά από την εταιρεία ώστε να παρουσιάσει σε μία κλειστού τύπου διαδικασία την τότε οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις, οι οποίες έγιναν ενώπιον της Διοικητικής Επιτροπής της Novartis.
 
Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα, η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 2011. 
 
Σε κατάθεση της άλλωστε η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» είχε πει για τον Γ. Στουρνάρα πως «δωροδοκήθηκε με ικανό ποσό το ύψος του οποίου δεν μπορώ να προσδιορίσω. Σε δυο περιπτώσεις τουλάχιστον, προτού συναντηθεί ο Φρουζής με τον Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, είχε μαζί του μια μαύρη αντρική τσάντα γεμάτη χρήματα, τα οποία είμαι βέβαιη ότι προορίζονταν για τον τελευταίο. Είναι βέβαιο ότι ο Στουρνάρας έλαβε απευθείας συνολικά ως δώρα, ποσό τουλάχιστον ενός εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν τα ποσά που έλαβε μέσω Mindwork».

H σύμβαση που ανέδειξει το Documento

 

Απάντηση Γ. Στουρνάρα
 

«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα» απαντάει σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο Γ. Στουρνάρας.
 
« Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του» συμπλήρωσε.