Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δ. Αβραμόπουλος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η συμφωνία θα αποτελέσει πρότυπο για άλλες παρόμοιες συμφωνίες στα Δυτικά Βαλκάνια ενώ επισήμανε πως θα διασφαλίσει μία καλύτερη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης για το κοινό όφελος και της Αλβανίας και της ΕΕ.
 
«Στο πλαίσιο της σημερινής γεωπολιτικής αστάθειας, μοιραζόμαστε τις ίδιες προκλήσεις στον τομέα της μάχης κατά της παράνομης μετανάστευσης, της καλύτερης διαχείρισης των συνόρων μας και της επαρκούς αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας» συνέχισε.
 
«Η στενότερη συνεργασία μεταξύ της Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνoριοφυλακής και Ακτοφυλακής θα μας επιτρέψει να είμαστε γρηγορότεροι και πιο ευέλικτοι στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε σε ενδεχόμενες μεταναστευτικές προκλήσεις. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προόδου και είναι προς το συμφέρον τόσο της Αλβανίας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ίδιος ευχήθηκε στην Αλβανία να γίνει σύντομα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως η χώρα είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας ιστορικά αλλά και γεωγραφικά.
 
«Μοιραζόμαστε μία κοινή ιστορία και το μέλλον μας μπορεί μόνο να είναι κοινό και ευρωπαϊκό», υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «η Αλβανία έχει τώρα μία ιστορική ευκαιρία να δέσει σταθερά το μέλλον της με την ΕΕ».