Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όσον αφορά το θέμα της περικοπής των επικουρικών συντάξεων το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει κατατεθεί ως τις 15 Ιανουαρίου.

Την αναγκαιότητα διευθέτησης του προβλήματος επισήμανε και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι αν δεν ολοκληρωθούν κάποιες μεταρρυθμίσεις έως τα μέσα Ιανουαρίου θα υπάρχει πρόβλημα με την τρόικα.

Επιφυλάξεις για όλα αυτά διατυπώθηκαν κατά κύριο λόγο από τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν διαφωνεί με την επέκταση της θητείας και των αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης αλλά χωρίς μια τέτοια συμφωνία των κομμάτων δεν μπορεί να προχωρήσουν παρόμοιες μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο Σταύρος Δήμας σημείωσε ότι η Ν.Δ. θέλει να δει, να ακούσει και να συζητήσει με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όλα τα στοιχεία και τις αναλογιστικές μελέτες των επικουρικών ταμείων προτού καταρτισθεί και κατατεθεί το νομοσχέδιο στις αρχές του έτους.

 

Πληροφορίες από: ΣΚΑΪ, Βήμα