Το μεσημέρι της Τετάρτης θα συναντηθούν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας – Κροατίας και θα συζητήσουν για τις διμερείς σχέσεις και την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και τις κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο των δύο υπουργών, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Ν. Κοτζιάς στον Κροάτη ομόλογό του.

Οι δύο χώρες συνεργάζονται και στην τετραμερή ενδοευρωπαϊκή βαλκανική συνεργασία Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας με το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται σε επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως το Brexit, η ευρωπαϊκή ασφάλεια και η οικονομία, καθώς και η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ελλάδα και Κροατία συμμετέχουν, επίσης, στα περιφερειακά σχήματα συνεργασίας μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως  αυτή της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) και της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (ΠΑΙ). Μάλιστα, η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία το 2017 και πραγματοποίησε με επιτυχία στα Ιωάννινα, στις11-12 Μαΐου, την Υπουργική Σύνοδο και το forum, ενώ η Κροατία φιλοξένησε το forum το 2016 στο Ντουμπρόβνικ, όπου σε ένα μήνα θα διεξαχθεί -με συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού – και η επόμενη Σύνοδος Κορυφής της Διαβαλκανικής (SEECP).