Εντωμεταξύ, τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τους ελέγχους για να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Επίσης, υπήρξε ειδική συνάντηση για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων.

Μεταξύ άλλων, οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς, εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό.

Επιχειρηματικές άδειες και εργασιακά

Εξάλλου, μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας.

Ξεκινά επίσης η διαβούλευση για τα εργασιακά, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του 2015 να υπάρχει νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα στον χώρο της εργασίας.

Όσον αφορά το δημοσίευμα των Financial Times ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους, κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως το Ταμείο συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις.