Το θέμα της συναυλίας έχει να κάνει με τη σύνδεση του δράματος που ζουν τώρα οι πρόσφυγες και τις διώξεις που έζησαν κάποτε οι Πόντιοι. Παρόντες θα είναι ο Σύριος μουσικός και τραγουδιστής Ζiad Rajab και Πόντιοι καλλιτέχνες.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Η Ιστορία συναντά το παρόν. Οι Πόντιοι πρόσφυγες του χθες ανταμώνουν τους Σύριους πρόσφυγες του σήμερα, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του εφιάλτη της προσφυγιάς.

Ο Σύριος μουσικός και τραγουδιστής Ζiad Rajab τραγουδάει για τους συμπατριώτες του και μοιράζεται τη στιγμή με τους Πόντιους ομότεχνούς του. Ένας διάλογος όπου η πανανθρώπινη γλώσσα της μουσικής γίνεται η γέφυρα που μας ενώνει, απαλύνοντας τον ανθρώπινο πόνο!

Όσοι από εμάς επιθυμούν να έρθουν, καλό θα είναι να επικοινωνήσουν πριν με τις συλλογικότητες και τις δομές που δραστηριοποιούνται στην Ειδομένη και στη διαχείριση του θέματος. Αυτό, προκειμένου να ενταχθούν με κάποιο τρόπο στη λειτουργία του καταυλισμού εκείνη την ημέρα, μέσω της προσφοράς εθελοντικής εργασίας.

Ο καταυλισμός των προσφύγων στην Ειδομένη βρίσκεται σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων από το χωριό και η προσέγγιση στο χώρο όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με εθελοντική εργασία θα γίνεται περπατώντας, από ένα σημείο και μετά.
Θα υπάρχει τρόπος μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας (όπως αυτή έχει περιγραφεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας) για όσους θελήσουν να φέρουν, από το σημείο στάθμευσης των ΙΧ αυτοκινήτων τους μέχρι τον καταυλισμό και θα δίνονται οδηγίες επί τόπου».