Οι άξονες της διαπραγμάτευσης είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση και οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος που τέθηκαν από τους δανειστές.

Οι άξονες της διαπραγμάτευσης είναι οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος που τέθηκαν από τους δανειστές και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι δανειστές, σύμφωνα με έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις 10 Ιουλίου, φαίνεται πως κλείνουν κάθε συζήτηση για την επαναφορά του καθορισμού του μισθού στη δικαιοδοσία των κοινωνικών εταίρων, επικαλούμενοι όσα ισχύουν στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

 
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, έχει τονίσει πως δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο έχουν τεθεί «κόκκινες» γραμμές στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, από την ελληνική κυβέρνηση.

Για το έγγραφο των δανειστών είχε διευκρινίσει ότι δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση ενώ ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί καμία επιδείνωση για τους εργαζόμενους και τίποτα ασύμβατο με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο.