«Στην πόλη μας δεν είμαστε άγνωστοι. Όποιος χρησιμοποιήσει ψεύτικα στοιχεία και όποιος ρίξει λάσπη και ψέμα βγαίνει προς τα έξω και υπάρχει και ο πατραϊκός λαός ο οποίος δεν ήταν ουδέτερος στη προσπάθεια που γινόταν αυτά τα χρόνια. Συμμετείχε, μας γνωρίζει όλους, εμάς και τους άλλους. Γνωρίζει ποιοι δούλεψαν και φτιάχτηκε αυτό το έργο που έχουμε στην πόλη μας και ούτως ή άλλως ο πατραϊκός λαός ήταν πρωταγωνιστής» υποστήριξε επίσης ο κ.Πελετίδης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα λειτουργήσει ο δήμος στα νέα δεδομένα της απλής αναλογικής και στο αν θα βρει κοινό τόπου συνεργασίας με παρατάξης που του έχουν ασκήσει οξεία κριτική, ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε: «Εμείς θα στηριχθούμε στη πόλη μας, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες. Και όποιος προσπαθήσει να βάλει εμπόδια στη πρόοδο σε αυτό το οποίο χτίζουμε, ουσιαστικά θα βάζει εμπόδια στη προσπάθεια». Πρόσθεσε ότι Δεν είναι ότι γίνεται κάτι σε ένα δωμάτιο. Αυτά θα βγαίνουν προς τα έξω και όσοι πάνε κόντρα σε αυτό που παλεύει η πόλη μας και αυτούς που σας είπα προηγουμένως, θα συναντήσουν και την αντίστοιχη τοποθέτηση και επομένως νομίζω ότι αυτό έγινε και αυτή τη περίοδο που περάσαμε, αφού δεν χρησιμοποιήσαμε εμείς τη πλειοψηφία μας που είχαμε, αλλά προσπαθήσαμε να πείσουμε με τη κοινή λογική και με βάση το συμφέρον. Και πάρα πολλές πολιτικές δυνάμεις, ανάλογα με το θέμα, τοποθετούνταν υπέρ των θέσεών μας.

Τέλος, η πρώτη του τοποθέτηση σχετικά με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ηταν ότι «στην πόλη μας δεν κατέβηκαν καν σαν υποψήφιοι» κι αυτό κατά την άποψή του «δείχνει τι συμβαίνει όταν υπάρχει μία αποφασιστική στάση». «Αλλά πρέπει να το δούμε συνολικότερα αυτό το θέμα» πρόσθεσε.
 
Ολόκληρη η συνέντευξη:

Καλησπέρα και συγχαρητήρια. Θέλετε να μας πείτε πώς τα βλέπετε τα πράγματα, τι έγινε και πώς έγινε;
 
Ο πατραϊκός λαός έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για να προχωρήσουμε μπροστά, για να μπορέσει να συνεχιστεί και ένα έργο το οποίο είναι φιλολαϊκό και να μείνει ο δήμος στα χέρια του, να έχει αυτός την ευθύνη  και με εμάς να ικανοποιούμε τα αιτήματά του. Μας τίμησε με τη ψήφο του, μας εμπιστεύτηκε με ένα εντυπωσιακό ποσοστό και φυσικά θα συνεχίσουμε μαζί του γιατί αυτός ο αγώνας δεν ήταν της δημοτικής αρχής, ήταν αγώνας του πατραϊκού λαού που μαζί κάναμε τεράστια προσπάθεια για να έχουμε αποτελέσματα στη ζωή της πόλης και να είμαστε ένα αποκούμπι. Αυτό αναγνωρίστηκε και γι αυτό έχουμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα.
 
Ήταν από τις ευχάριστες πλευρές της σημερινής ημέρας, αλλά δεν ήταν όλα ευχάριστα σήμερα. Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο πιο γενικό; Μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα;
 
Χρειάζεται ένας πολύ μεγάλος αγώνας ακόμα από τον ελληνικό λαό και από όλους μας να ψάξουμε να βρούμε τις αιτίες των προβλημάτων μας. Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να δούμε και το πώς θα προχωρήσουμε.
 
Πάντως φαίνεται ότι η δική σας δράση εκτιμήθηκε και αυτό είναι κάτι πολύ αισιόδοξο.
 
Ναι είναι αλήθεια αυτό.
 
Κύριε Πελετίδη πριν από κάποιες μέρες σε συνέντευξη που μας είχατε παραχωρήσει μας είχατε πει ότι γενικότερα υπάρχει ένας πόλεμος από τις άλλες παρατάξεις απέναντί σας και συσπείρωση κιόλας απέναντί σας. Τι πιστεύετε ότι έκανε τον λαό της Πάτρας να εμπιστευτεί εσάς ξανά και όχι τις υπόλοιπες παρατάξεις που ήταν εναντίον σας;
 
Γιατί μας γνωρίζει. Στην πόλη μας δεν είμαστε άγνωστοι. Όποιος χρησιμοποιήσει ψεύτικα στοιχεία και όποιος ρίξει λάσπη και ψέμα βγαίνει προς τα έξω και υπάρχει και ο πατραϊκός λαός ο οποίος δεν ήταν ουδέτερος στη προσπάθεια που γινόταν αυτά τα χρόνια. Συμμετείχε, μας γνωρίζει όλους, εμάς και τους άλλους. Γνωρίζει ποιοι δούλεψαν και φτιάχτηκε αυτό το έργο που έχουμε στην πόλη μας και ούτως ή άλλως ο πατραϊκός λαός ήταν πρωταγωνιστής. Ήταν αυτός ο οποίος συμμετείχε και όταν όλα όσα αυτά λεγόντουσαν, προσέβαλαν τον ίδιο τον πατραϊκό λαό. Δεν προσέβαλαν εμένα, προσέβαλαν αυτούς που έχτιζαν αυτή η πόλη και αυτό δεν γινόταν ανεκτό. Γιατί ήταν κατανοητό. Όταν ο άλλος ήταν πρωταγωνιστής κι εσύ βγαίνεις και του λες διάφορα ζητήματα, τότε αυτό στρέφεται εις βάρος αυτών που το εκπέμπουν. Γιατί ο άλλος γνωρίζει και καταλαβαίνει από πρώτο χέρι ότι αυτά είναι ψέματα, είναι λάσπη, γιατί ζει τη προσπάθεια που γίνεται στην πόλη.
 
Κύριε Πελετίδη έχετε μια πολύ άνετη πρώτη θέση αλλά λόγω της απλής αναλογικής δεν θα έχετε τη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Δεδομένης της σκληρής κριτικής, ακόμα και του επικοινωνιακού πολέμου που έχετε δεχτεί, θεωρείτε ότι θα βρείτε εμπόδια στη προσπάθεια να συνεχίσετε τη πολιτική σας;
 
Εμείς θα στηριχθούμε στη πόλη μας, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες. Και όποιος προσπαθήσει να βάλει εμπόδια στη πρόοδο σε αυτό το οποίο χτίζουμε, ουσιαστικά θα βάζει εμπόδια στη προσπάθεια του λαού μας. Και ο λαός μας ξέρετε ότι αυτό το τιμωρεί, δεν θα το αφήσει έτσι. Δεν είναι ότι γίνεται κάτι σε ένα δωμάτιο. Αυτά θα βγαίνουν προς τα έξω και όσοι πάνε κόντρα σε αυτό που παλεύει η πόλη μας και αυτούς που σας είπα προηγουμένως, θα συναντήσουν και την αντίστοιχη τοποθέτηση και επομένως νομίζω ότι αυτό έγινε και αυτή τη περίοδο που περάσαμε, αφού δεν χρησιμοποιήσαμε εμείς τη πλειοψηφία μας που είχαμε, αλλά προσπαθήσαμε να πείσουμε με τη κοινή λογική και με βάση το συμφέρον. Και πάρα πολλές πολιτικές δυνάμεις, ανάλογα με το θέμα, τοποθετούνταν υπέρ των θέσεών μας.
 
Κύριε Πελετίδη υπάρχει κάποια από τις άλλες παρατάξεις με την οποία είστε πιο κοντά για να συνεργαστείτε την επόμενη μέρα. Κάποια που να ταιριάζει πιο πολύ στο πρόγραμμά σας;
 
Να ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα και θα δούμε. Έχουμε ούτως ή άλλως δρόμο μπροστά μας και θα δούμε πώς θα πορευτούμε.
 
Ένα τελευταίο σχόλιο κύριε Πελετίδη για τη Χρυσή Αυγή που είδαμε ότι έχασε αρκετές δυνάμεις σε αυτές τις εκλογές σε σχέση με τις προηγούμενες. Πώς το σχολιάζετε αυτό;
 
Δείχνει ότι όταν υπάρχει μία αποφασιστική στάση (εγώ θα μιλήσω για την πόλη μας) αφού στην πόλη μας δεν κατέβηκαν καν σαν υποψήφιοι. Αλλά πρέπει να το δούμε συνολικότερα αυτό το θέμα.
 
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνομιλία, συγχαρητήρια και πάλι. Να είστε καλά.