Η μάχη, τόνισε ο Μπ. Σάντερς είναι σκληρή, αλλά ο ίδιος θα εξακολουθήσει να μάχεται για κάθε ψήφο, αλλά και για κάθε εκλέκτορα, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του ότι διαφορά που τον χωρίζει από τις ψήφους της Χίλαρι Κλίντον στην Καλιφόρνια θα μειωθεί.

 
Ο πρόεδρος Ομπάμα συνομίλησε με τον Μπέρνι Σάντερς, ενώ θα συναντηθούν αύριο στο Λευκό Οίκο, μετά από αίτημα του Σάντερς.
 
«Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Γερουσιαστή Σάντερς για τη δραστηριοποίηση εκατομμυρίων Αμερικανών μέσω της δέσμευσής του, σε θέματα όπως η καταπολέμηση των ανισοτήτων στα εισοδήματα, αλλά και η επιρροή ειδικού ενδιαφέροντος που άσκησε ο Σάντερς στην αμερικανική πολιτική ζωή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.
 
Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στην Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να τη συγχαρεί για τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού των εκλεκτόρων που απαιτούνται για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

 
«Μαζί εξασφαλίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος», δήλωσε η Κλίντον ανακοινώνοντας την νίκη της.

 
«Η ιστορική προεκλογική εκστρατεία της αποτέλεσε έμπνευση για εκατομμύρια Αμερικανούς και είναι προέκταση του αγώνα που κάνει μια ζωή, για τις οικογένειες και τα παιδιά της μεσαίας τάξης», δήλωσε ο Έρνεστ.
 
Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν τις κινήσεις του πρόεδρου Ομπάμα στη δραστηριοποίησή του προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος.