X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Συνεχίζεται η απεργία για τις συλλογικές συμβάσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι 24ωρες απεργίες στο λιμάνι του Πειραιά, με τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO να ζητούν υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Η εταιρία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιείται νέα Γενική Συνέλευση, ώστε οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.
|

Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO συνεχίζουν τις 24ωρες απεργίες που ξεκίνησαν από την Τετάρτη, απαιτώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, την μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και την λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ), τόνισε την Πέμπτη πως οι εργαζόμενοι έχουν υπομείνει την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο εργασίας τους για πολλά χρόνια και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν πάρουν την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων.

«Φτάνει πια, διανύουμε τον 8ο χρόνο δουλειάς στις εγκαταστάσεις στις προβλήτες της ΣΕΠ 2 και 3 χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όξυνση όλων των προβλημάτων μας. Είμαστε αποφασισμένοι, ένας για όλους και όλοι για έναν, να συνεχίσουμε σαν μια γροθιά τον αγώνα μας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το σωματείο μας έχει στείλει τα δίκαια αιτήματά μας στην “Cosco” και τους εργολάβους της και περιμένει την απάντησή της».

Όπως ανέφεραν πληροφορίες του 902.gr την Πέμπτη η εταιρία προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, μεταφέροντας με μικρό τουριστικό πλοίο κάποιους, ανάμεσά τους και χρυσαυγίτες, από την προβλήτα του Φαλήρου (ΣΕΦ) στις προβλήτες της COSCO για να δουλέψουν.

Την Παρασκευή η COSCO κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εργοδοσία έθεσε ως όρο για συνάντηση με τους εργαζόμενους το να σταματήσει η απεργία, ορίζοντας την ημερομηνία συνάντησης στις 25 Ιουνίου. Οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου ενημέρωσαν του απεργούς που αποφάσισαν ομόφωνα να απορρίψουν την πρόταση.

Ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, χαιρέτισε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, σημειώνοντας πως το μήνυμα που στέλνουν, ότι δεν κάνουν βήμα πίσω, αφορά όλους τους εργαζόμενους, ενώ στάθηκε και στο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από εργαζόμενους και συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας. Στις 21:00 οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν σχετικά με την συνέχιση της απεργίας.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις