Όπως τονίζουν, «η κατάληψη αποτελεί μια ενέργεια, η οποία πηγάζει από το ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης με τους κρατούμενους, οι οποίοι δίνουν έναν αγώνα που μας αφορά όλους».
 
Σε κείμενο των καταληψιών που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org σημειώνεται ότι «έως σήμερα 23 Μαρτίου 2015,δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας από τις 2 Μαρτίου απαιτώντας:την κατάργηση της ειδικής ¨αντιτρομοκρατικής¨ νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης(νόμοι 187Α και 187),την κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος), την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων, την οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο,την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού,ο οποίος παρά το 98% αναπηρίας του εξοντώνεται συστηματικά εδώ και δεκατρία χρόνια από το κράτος και την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
 
Αναφερόμενοι στην επιλογή του χώρου σημείωναν ότι «στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των απεργών πείνας,ομάδα αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών από τον αναρχικό χώρο, προχωρούμε σε κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού “Κόκκινο 105,5”. Η επιλογή του συγκεκριμένου σταθμού είναι προφανής: το “Κόκκινο” είναι ένα καθεστωτικό αλλά και πλέον κυβερνητικό ραδιόφωνο ή αλλιώς θα λέγαμε ο τηλεβόας της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανεξάρτητοι Έλληνες».
 

«Διαστρέβλωση του αγώνα»
 

Και κατηγορούν τον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό όπως και τη «συντριπτική πλειοψηφία του μιντιακού συρφετού» ότι «διαστρευλώνουν το συνολικό πλαίσιο του αγώνα των απεργών πείνας και των δράσεων αλληλεγγύης σε αυτούς. Η κατάληψη αυτή αποτελεί μια ενέργεια, η οποία πηγάζει από το ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης με τους κρατούμενους, οι οποίοι δίνουν έναν αγώνα που μας αφορά όλους.»
 
Το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είχε φτάσει ομάδα περίπου 60 ατόμων που ζητούσε την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους έγκλειστους στις φυλακές απεργούς πείνας.
 

Ομηρία του «αέρα»

 
«Εδώ και οκτώ ώρες συνεχίζεται η κατάληψη του ραδιοφωνικού μας σταθμού 105,5 στο κόκκινο. Το ραδιόφωνο ήταν και θα είναι πάντα ανοικτό στην ειδησεογραφία και τις διαφορετικές οπτικές καθώς και στη διακίνηση των απόψεων εκτός από αυτές των φασιστών και της Χρυσής Αυγής. 

Αυτό έκανε πάντα αυτό θα κάνει όσο υπάρχει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ραδιοσταθμός.
 
»Η συνεχιζόμενη ομηρία του “αέρα” έχει ξεπεράσει τα όρια του συμβολικού απέναντι στη μοναδική φωνή που έχει σήμερα η Αριστερά για να διατυπώσει στα ηλεκτρονικά μέσα τη δική της άποψη. Δεν κατανοούμε και διαφωνούμε με αυτή την ενέργεια. Ο 105,5 Στο Κόκκινο δεν πρόκειται να σιγήσει».