Στη στάση εργασίας συμμετέχουν και οι τεχνικοί του καναλιού, οι οποίοι εξήγγειλαν στάση εργασίας έως την 01:00 το πρωί.
 
Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι του καναλιού θα πραγματοποιήσουν εικοσιτετράωρη απεργία από τις 06:00 το πρωί έως τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Ιουνίου.
 
Στο μεταξύ, η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της διαπιστώνει πως «είναι πια ολοφάνερο ότι εργοδότες και κυβέρνηση επιμένουν εδώ και δυόμιση μήνες, να κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους του MEGA. Οι μέτοχοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. επιδιώκουν να αγοράσουν επιχειρηματικό χρόνο, ενόψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις άδειες, αλλά και της προσφυγής στο ΣτΕ, ενώ η κυβέρνηση παίζει στην πλάτη των εργαζομένων και θέλει να δείξει ότι, δήθεν, «τακτοποιεί» τους λογαριασμούς της με την διαπλοκή».
 
Η Ένωση Συντακτών αξιώνει από τους ιδιοκτήτες του MEGA, «αλλά και την κυβέρνηση», να σεβαστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, ενώ καταδικάζει και «κάθε προσπάθεια ανθρωποφαγίας και απαξίωσης, που επιχειρούν κάποιοι με στόχο τους εργαζόμενους στο MEGA».
 
«Μόνο οι δημοσιογράφοι μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, είναι η εγγύηση για την ενημέρωση της κοινής γνώμης» υπογραμμίζεται.