Συντονισμένα πυρά ΝΔ – ΚΙΝΑΛ για Πετσίτη και Ξεπαπαδέα

Νέα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό θέτει η ΝΔ αναφορικά με την υπόθεση Πετσίτη και με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ επιτίθεται πλέον ευθέως στο πρόσωπο του Νίκου Παππά. Την ίδια ώρα, «καθαρές πολιτικές απαντήσεις» ζητάει και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης. Το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για την γενική γραμματέα κατά της Διαφθοράς στη Βουλή.
|
«Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τον Νίκο Παππά. Μετά τους κ. Τζανακόπουλο και Σκουρλέτη ακολούθησαν οι κ. Μουζάλας και Παπαδόπουλος, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου αξιώνει το αυτονόητο: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκομένων» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
 
«Τα ερωτήματα είναι πια αμείλικτα για τον κ. Τσίπρα: Γνωρίζει σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπραττε ο Μανώλης Πετσίτης ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου; Ο κ. Παππάς εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του κ. Τσίπρα;» καταλήγει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
 
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό καταθέτει και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, και πρώην υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, επικαλούμενος «νέες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις». Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ζητά «καθαρές πολιτικές απαντήσεις», κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη μισθοδοσία» του Μανώλη Πετσίτη από την ELFE-Λαυρεντιάδης, την οποία και βαραίνει οφειλή άνω των 120 εκατ. ευρώ στη ΔΕΠΑ, ενώ αναφέρεται και στην χρηματοδότηση του Μ. Πετσίτη από τον «συνεργάτη του κ. Ν. Παππά, δικηγόρο offshore εταιρειών με έδρα την Κύπρο» και στην απόφαση απομάκρυνσης του αρμόδιου διευθυντή ελέγχου της υπόθεσης ELFE-ΔΕΠΑ.
 
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επιτίθεται ακόμη στο πρωθυπουργό και για το ζήτημα της γενικής γραμματέως κατά της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα, «δεδομένου ότι η επαγγελματική εμπλοκή της στην υπόθεση έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τα καθήκοντά της». Ο Γ. Μανιάτης αναφέρει ακόμα αποκάλυψη ότι «ως υπουργός Επικρατείας, ο κ. Νικ. Παππάς μετέφερε σε φυλακισμένο στις κυπριακές φυλακές, κατηγορούμενο για οικονομικά σκάνδαλα, «τη στήριξη και την αγάπη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».
 
Τέλος, ο Γ. Μανιάτης αναφέρει ακόμη ότι «είναι σαφές ότι υπάρχει σκοτεινή ροή παράνομου χρήματος για την οποία είναι γνωστή η αφετηρία και ο προτελευταίος σταθμός. Διάφοροι επιχειρηματίες χρηματοδότησαν πολλαπλά τον άνθρωπο του περιβάλλοντός σας και φίλο του υπουργού σας Ν. Παππά, τον κ. Μ. Πετσίτη, χωρίς να είναι γνωστό ποιος ήταν ο τελικός παραλήπτης των χρημάτων αυτών», ρωτώντας εάν ο Α. Τσίπρας «θεωρεί ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να ανεχθούν άλλο τη σιωπή του στο κραυγαλέο αυτό σκάνδαλο».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το απόγευμα της Δευτέρας, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναμένεται να δώσει απαντήσεις για την Αν. Ξεπαπαδέα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
 

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις