Ωστόσο, η αστυνομία της χώρας διευκρίνισε πως δεν υπάρχει ούτε ένας επιζών από τους συνολικά 13 επιβαίνοντες

Το δυστύχημα έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πτώση του στη θάλασα, αργότερα όμως έγινε γνωστό πως τελικά συνετρίβη σε μικρό νησί κοντά στις ακτές και συγκεκριμένα δυτικά της πόλης Turoy κοντά στο Bergen. 


Τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν τις σορούς πολλών επιβατών, μέχρι τη στιγμή ωστόσο αυτή επιχειρούν και πάντα με την ελπίδα να βρουν κάποιον επιζώντα, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για τον πραγματικό αριθμό των επιβαινόντων.
 

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για ισχυρή έκρηξη την οποία άκουσαν ενώ στη συνέχεια είδαν πυκνούς καπνούς.

Η Αστυνομία της χώρας αναφέρεται σε τουλάχιστον 14 επιβαίνοντες ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κάνει λόγο για 13 επιβάτες, χωρίς ωστόσο να λέει και τον αριθμό του πληρώματος. 

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει συχνή κίνηση ελικοπτέρων καθώς αυτά εξυπηρετούν μεταφορές εργαζομένων σε θαλάσσιες πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου στη Βόρια Θάλασσα και το συγκεκριμένο φαίνεται πως είχε ως προορισμό προς εκείνη της Brage που λειτουργεί υπό την εκμετάλλευση της γερμανικής εταιρίας Wintershall. 

Μέχρι στιγμής τα αίτια της συντριβής παραμένουν άγνωστα, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή κρίνονται ως καλές και δεν δείχνουν να συνετέλεσαν στη νέα τραγωδία.

Π.Κ.