Συντριπτική νίκη του Τζόνσον στον πρώτο γύρο των εκλογών για τον νέο ηγέτη των Συντηρητικών

Ο Μπόρις Τζόνσον δείχνει να είναι το μεγάλο φαβορί για να αντικαταστήσει την Τερέζα Μέι στη θέση του ηγέτη των Συντηρητικών, καθώς στον πρώτο γύρω των εκλογών για τη διαδοχή της κατάφερε να συγκεντρώσει 114 ψήφους έναντι 43 που συγκέντρωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ. Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τον δεύτερο γύρο και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 22 Ιουλίου.
Alexandros Michailidis / SOOC
|

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του BBC, οι 313 βουλευτές των Συντηρητικών που ψήφισαν στον πρώτο γύρο για τον διάδοχο της Τερέζα Μέι ανέδειξαν πρώτο με μεγάλη διαφορά τον υπέρμαχο του Brexit, Μπορίς Τζόνσον.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπ. Τζόνσον συγκέντρωσε 114 ψήφους και ακολούθησαν ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ με 43, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μαικλ Γκοβ με 37, ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντομινίκ Ραμπ με 27, ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ με 23, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ με 20 και ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ με 19.

Ο Τζόνσον εξέφρασε την ικανοποίηση του λέγοντας πως «είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, αλλά έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμα. Ο Χαντ δήλωσε με τη σειρά του ικανοποιημένος που θα του δοθεί η ευκαιρία να πάρει μέρος στον δεύτερο γύρο, τονίζοντας ότι «έχουμε μπροστά μας κρίσιμες αποφάσεις που απαιτούν την παρουσία ενός σοβαρού ηγέτη. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 22 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τη συμφωνία του Brexit που έχει υπογράψει η Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα επιδιώξει καλύτερη συμφωνία. «Ελπίζω οι φίλοι και οι εταίροι μας να αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούμε να δώσουμε χρήματα μέχρι να έχουμε μια αρκετά πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον δρόμο που θα βαδίσουμε. Μια καλή συμφωνία θα ήταν πραγματικά κάτι που θα βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να δοθούν τα χρήματα. Θα έχουμε διαφορετική διαπραγματευτική ομάδα και διαφορετική τακτική διαπραγμάτευσης».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις