Περίπου 1.200 άμαχοι θα απομακρυνθούν αρχικά από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, ενώ ο ίδιος αριθμός αμάχων θα απομακρυνθεί από τα δύο χωριά, σύμφωνα με την τηλεόραση “al-Ikhbariya TV.” Μόλις οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τα χωριά, φτάσουν με ασφάλεια σε περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, τότε, θα επιτραπεί η αποχώρηση μαχητών από το Χαλέπι, ενώ η αποχώρηση μελών των οικογενειών τους, θα γίνει σε συνάρτηση με τον αριθμό των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα δύο χωριά.

Σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, λεωφορεία έχουν αρχίσει να εισέρχονται σε περιοχές στα ανατολικά του Χαλεπίου, υπό την εποπτεία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, ενώ η κρατική τηλεόραση μεταδίδει ότι λεωφορεία και οχήματα της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου φτάνουν στην είσοδο των χωριών Αλ-Φούα και Κεφράγια.

Νωρίτερα πάντως, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία κατήγγειλε ότι ομάδα ανταρτών, με την επωνυμία Νούσρα Φροντ, εμπoδίζει τα λεωφορεία εκκένωσης να εισέλθουν στα δύο χωριά. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κάποια από τα οχήματα έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.