Ο Δ. Σταμάτης, ανέφερε πως οι δηλώσεις των Τόλιου και Μηλιού, περί φιλολαϊκής πολιτικής και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, θα οδηγήσουν τη χώρα σε χρεοκοπία.

«Ο κ. Τόλιος χθες και ο κ. Μηλιός σήμερα, αποκάλυψαν αυτό που έκρυβαν μέχρι τώρα, που αποτελεί και δεσμευτική απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι, δηλαδή, θα διακόψουν την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων.

Αυτό θα σήμαινε την αυτόματη κήρυξη της χώρας μας σε χρεωκοπία και την έξοδό της από το Ευρώ. Και το ξέρουν πολύ καλά! Εκεί θέλουν να πάνε την Ελλάδα. Αυτό είναι το πραγματικό τους σχέδιο. Και το ομολογούν οι ίδιοι», ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση του Σταμάτη και τόνισε πως η κινδυνολογία της Ν.Δ. έχει μπαγιατέψει  και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φροντίσει να διαπραγματευτεί υπέρ της ελληνικής κοινωνίας, κάνοντας ότι δεν έκαναν «οι μνημονιακοί εγκληματίες».

«Με μπαγιάτικη κινδυνολογία, η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει την καταστροφική της πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας. Θα κάνει δηλαδή αυτά που οι μνημονιακοί εγκληματίες δεν μπορούν και δεν θέλουν να κάνουν», ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι δηλώσεις Τόλιου και Μηλιού

Ο κ. Τόλιος, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θυσιάσει τον ελληνικό λαό για χάρη της Ευρωζώνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρει τοίχο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, θα μελετήσει τόσο τη λύση της στάσης πληρωμών, όσο και του δημοψηφίσματος. Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ δεν θυσιάζουμε τον ελληνικό λαό για χάρη της ευρωζώνης».

Από τη μεριά του, ο κ. Μηλιός, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί το υπάρχον πρόγραμμα, που έχουν επιβάλει οι δανειστές, και κράτησε «στο τραπέζι» το ενδεχόμενο μη πληρωμής, σε περίπτωση που δεν υπάρξει υποχώρηση από την απέναντι πλευρά.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κυβερνούν έχουν αποφασίσει ότι θα πληρώσουν. Ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα όπως έχει, επομένως θα τα παίρνουν από αυτούς που δεν έχουν. Εμείς λέμε ότι μπορεί και να μην πληρώσουμε. Μπορεί και να μην πληρώσουμε, διότι θα διαπραγματευτούμε και θα πούμε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο», τόνισε ο κ. Μηλιός