Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται σε άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών και κατηγορεί το υπουργείο Εσωτερικών για «πράξη ωμού αυταρχισμού και ρεβανσισμού απέναντι στη νέα γενιά».

«Σε σημερινό της άρθρο η Εφ.Συν. επαναφέρει το ζήτημα της ψήφου των 18χρονων, αναφέροντας τις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη προκειμένου να υπάρξει διέξοδος στο ζήτημα: η πρώτη αφορά το να υπάρξει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία να επιτρέπει να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, πριν το Φλεβάρη που προβλέπεται τυπικά, οι 18χρονοι και η δεύτερη αφορά το να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι/ες δικαιολογητικό ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια και να ψηφίσουν κανονικά, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση πολίτη που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εγγεγραμμένος στους καταλόγους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών απορρίπτει και τις δύο προτάσεις, κάνοντας φανερές τις αιτίες για την ολιγωρία του: το υπουργείο βρίσκεται σ' εντεταλμένη από τον κ. Σαμαρά υπηρεσία, αφήνοντας σκόπιμα και τελείως παράνομα, τους 18χρονους έξω από την εκλογική διαδικασία.

Πρόκειται για μια πράξη ωμού αυταρχισμού και ρεβανσισμού απέναντι στη νέα γενιά. Το ότι η νεολαία έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από τα τέως κυβερνητικά κόμματα δεν συνιστά λόγο για να αποκλειστεί από τη διαδικασία», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.