Στη σύσκεψη πήραν μέρος η Περιφέρεια Αττικής, τα συναρμόδια υπουργεία, ο Δήμος Αθηναίων, φορείς, οργανώσεις, όπως η Ύπατη Αρμοστεία και εκπρόσωποι των μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Συζητήθηκαν εναλλακτικές προτάσεις για τη φιλοξενία των προσφύγων και από την Πέμπτη 30 Ιουνίου, πρόκειται να εγκατασταθούν στο Πεδίον του Αρεως κινητές μονάδες από το υπουργείο Υγείας με στόχο την καλύψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των προσφύγων.

Ώστοσο ακόμη δεν υπάρχει οριστική λύση στο θέμα της μετεγκατάστασης καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προβούν σε αυτοψία στους προτεινόμενους για τη φιλοξεία χώρους. Για τον καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων δημιουργήθηκε συντονιστική ομάδα διαχείρισης της έκτακτης συνθήκης. 

«Οι χώροι φιλοξενίας θα επιλεγούν, αφού πρώτα γίνει αυτοψία σε αυτούς», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, η οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή την κινητοποίηση φορέων και οργανώσεων για την επίλυση του ζητήματος και δήλωσε αισιόδοξη για τη γρήγορη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε μέρος με ξαιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Σημειώνεται ότι συγκεντρώνονται αναγκαία είδη, την Τετάρτη μέχρι τις 10μμ, στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, στα Εξάρχεια.