Μέχρι τη Δευτέρα θα κρατήσει η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, όπου αναμένεται να τοποθετηθούν πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί και βουλευτές, και θα ακολουθήσει η ψήφισή του.
 
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διάταξη για την κήρυξη των απεργιών, ενώ συζητήθηκε η διεξαγωγή των πλειστηριασμών και η εκμίσθωση των λατομίων.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.
 
Επίσης οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, Υγείας Παύλος Πολλάκης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο γ.γ. Συντονισμού Δημήτρης Παπαγιαννάκος.
 

Μόνο ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί
 

Από τις 21 Φεβρουαρίου οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται μόνο ηλεκτρονικά και μόνο Τετάρτη έως Παρασκευή  από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18.00.
 
Για τους πλειστηριασμούς που έχει ήδη οριστεί να πραγματοποιηθούν με φυσικό τρόπο μετά τις 21/2/2018 και έχει ήδη συντελεστεί η σχετική προδικασία, ο επισπεύδων είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσει τη μεταβολή του τρόπου και του χρόνου διενέργειάς τους.
 

Με δημόσια δημοπρασία τα λατομεία
 

Όπως προβλέπεται σε σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, η εκμίσθωση των λατομικών περιοχών που ανήκουν στο Δημόσιο θα γίνεται με δημόσια δημοπρασία.
 
Η απευθείας μίσθωση θα επιτρέπεται μόνο μετά από έρευνα και έγκριση των αποτελεσμάτων από την αδειοδοτούσα αρχή, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών.
 
Καταργούνται επίσηςοι άδειες εγκατάστασης και εκμετάλλευσης, που θα συνυποβάλλονται με την τεχνική μελέτη και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.