Εκτός από τα δύο μεγάλα ανοικτά ζητήματα, αυτό της διαπραγμάτευσης που στοχεύει στο κλείσιμο της αξιολόγησης και την υλοποίηση της συμφωνίας για το προσφυγικό ζήτημα, θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε και η αυριανή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη λειτουργία της δικαιοσύνης.  Η πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών ήταν του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης.

Για το κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών έχει προϊδεάσει και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δηλώνοντας ότι ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής και πως ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιοι ήταν αυτοί που διακινούσαν εκατομμύρια στο εξωτερικό, δανειζόμενοι τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

Στην αυριανή συζήτηση θα λάβουν μέρος ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ δύο ημέρες μετά, την Πέμπτη, οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Επίσης, το θέμα Μουζάλα αναμένεται να είναι στο επίκεντρο επαφών του Πρωθυπουργού με τον κ. Καμμένο τις επόμενες ημέρες. Για το ζήτημα παραμονής του στο κυβερνητικό σχήμα ρωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «RealNews» και είπε ότι «εκκρεμούν οι συναντήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και των δύο υπουργών και δεν έχει νόημα οποιαδήποτε εκτίμηση».

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από λεκτικές αστοχίες. Ούτε επειδή κάποιοι βιάζονται να “ράψουν κοστούμια”, αλλά όταν δεν πετυχαίνουν στόχους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.