«Θα περιοριστούμε σε αντικατάσταση των πυραύλων (του συστήματος)» δήλωσε ο Π. Καμμένος σύμφωνα με το RIA. «Υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα για τη συντήρηση των συστημάτων […], καθώς και για την αγορά νέων πυραύλων για τα S-300» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα. Το μεσημέρι της Τετάρτης συναντήθηκε με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού.

«Η Ελλάδα και η Ρωσία είναι δύο χώρες με ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς. Επιβεβαιώσαμε τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών. Τα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας που ήδη υπάρχουν, συνεχίζονται. Θα υπάρχουν συντηρήσεις των υφισταμένων προγραμμάτων» δήλωσε ο Π. Καμμένος μετά το πέρας και της κατ' ιδίαν συνάντησης με τον ρώσο ομόλογό του, που έγινε χωρίς παρουσία μεταφραστή και διήρκεσε περίπου 45 λεπτά.  

Για τον ισλαμικό φονταμενταλισμό

Είχε προηγηθεί περίπου ημίωρη συνάντηση με συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών. «Ανταλλάξαμε απόψεις και σε σχέση με τη μεγάλη απειλή που υπάρχει για όλους και για τη Ρωσία και για το ΝΑΤΟ και αφορά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Θέση της Ελλάδας, την οποία εξέφρασα στον υπουργό, αλλά και στο παρελθόν εξέφρασα και προς το ΝΑΤΟ είναι ότι ο εχθρός είναι κοινός και είναι η τρομοκρατία.

Άρα, είναι η στιγμή να υπάρξει συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε από κοινού την απειλή», σημείωσε ο Π. Καμμένος, ο οποίος είναι προσκεκλημένος στην 4η διεθνή διάσκεψη της Μόσχας για την παγκόσμια ασφάλεια και αύριο θα εκφωνήσει ομιλία στο πλαίσιο των εργασιών της.