Τη Δευτέρα, η μεγάλη πλειοψηφία των κυρίαρχων ΜΜΕ και του ηλεκτρονικού τύπου που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, μετέδωσαν επιστολή που δημοσίευσε ο ιστότοπος «The President» με τίτλο «Άκου να σου πω Αλέξη», στην οποία η υπογράφουσα «Αννίτα Π.» δηλώνοντας «ντροπιασμένη» και «αηδιασμένη», εμφανιζόταν να ομιλεί εξ ονόματος της οικογένειας της Βαρβάρας Βουκάκη και να καθυβρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και να τον κατονομάζει ως υπεύθυνο για την καταστροφική πυρκαγιά.
 
Το γεγονός πως η οικογένεια Βουκάκη απηύθυνε το περασμένο Σάββατο έκκληση, ενόψη της κηδείας των τριών μελών της, στα ΜΜΕ να μην ασχοληθούν μαζί της και να την αφήσουν να θρηνήσει, δεν εμπόδισε πλήθος ΜΜΕ να αναπαράγουν την επιστολή της «Αννίτας Π.». Μάλιστα, η τραγική μητέρα αναγκάστηκε να παρέμβει εκ νέου με επιστολή της στα ΜΜΕ, καλώντας τα «να σεβαστείτε αυτή μου την παράκληση και να αποσύρετε πιθανά κείμενα ή αναρτήσεις που μας αφορούν άμεσα ή έμμεσα και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή μου».
 
Διαβάστε την επιστολή της Βαρβάρας Βουκάκη:
 
«Όλες αυτές τις μέρες μας έχει συγκινήσει το πραγματικό ενδιαφέρον συγγενών, φίλων αλλά και απλού κόσμου για το οικογενειακό μας δράμα και τον άδικο χαμό των αγαπημένων μας, Γρηγόρη, Εβίτας και Ανδρέα.
 
Από την πρώτη στιγμή, όλοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με ότι και όπως μπορούσαν και όλοι με αγκάλιασαν με πραγματική αγάπη ζητώντας μου να κάνουν ότι θα μπορούσαν για να βοηθήσουν.
 
Σήμερα, λίγες μέρες μετά, θα ήθελα με τη σειρά μου να ζητήσω και εγώ κάτι. Μια παράκληση σε όλους εσάς τον απλό κόσμο, τους φίλους αλλά και τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα.
 
Θα σας παρακαλέσω να μην αναδημοσιεύετε απόψεις, περιγραφές και άλλα κείμενα που δεν προέρχονται από εμένα και μιλούν εξ ονόματός μου ή της οικογένειάς μου.
 
Θα ήθελα όπως όλοι σεβαστήκατε την παράκλησή μας για μη δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών ή την τελετή της ταφής των αγαπημένων μας, το ίδιο να κάνετε και στη συνέχεια με οτιδήποτε σχετικό στο οποίο θα θέλατε να αναφερθείτε αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς μου.
 
Θα ήθελα να σεβαστείτε αυτή μου την παράκληση και να αποσύρετε πιθανά κείμενα ή αναρτήσεις που μας αφορούν άμεσα ή έμμεσα και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή μου. Για μένα αυτή η σιωπή σας θα είναι αρωγός και ένδειξη συμπαράστασης στο προσωπικό μου δράμα.
 
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους,
 
Βαρβάρα Βουκάκη»
 
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από δημοσίευμα του Documento, αλλά και την έμμεση παραδοχή του «δημοσιογράφου» Παπαπαναγιώτου, η υπογραφή της επιστολής της «φίλης» της οικογένειας άνηκε στη σύζυγό του. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η σύζυγος του Μπ. Παπαπαναγιώτου γνωρίζεται με την Β. Βουκάκη, καθώς τα παιδιά τους φοιτούσαν στο ίδιο σχολείο, με την πρώτη να μη διστάζει να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη γνωριμία της με τη δεύτερη.
 
Παράλληλα, ο σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη σχεδόν παραδέχτηκε πως η σύζυγός του συνέγραψε την επίμαχη επιστολή, απαντώντας σε αιτιάσεις του υφυπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.
 
Συγκεκριμένα, ο Π. Πολάκης, επικαλούμενος το δημοσίευμα του Documento προχώρησε σε ανάρτηση, στην οποία καλούσε τον Μπ. Παπαπαναγιώτου και τον Κ. Μητσοτάκη σε εξηγήσεις. Όπως ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό, «Έχουν ξεφύγει εντελώς τα υπόγεια του Μοσχάτου; Κύριε Παπαναγιώτου ισχύει ότι η “συγγενής θυμάτων της τραγωδίας” που έγραψε οργισμένη και εμετική επιστολή εναντίον του Πρωθυπουργού είναι η σύζυγός σας; Αν ισχύει ,ο κύριος Μητσοτάκης του οποίου είστε σύμβουλος, το ξέρει; Ή είναι πρωτοβουλία σας;».
 
Η ανάρτηση Πολάκη προκάλεσε την απάντηση του Μπ. Παπαπαναγιώτου, που ανέφερε: «Κύριε Πολάκη, οι γυναίκες του “Ρήγα” έλεγαν: “Δεν είμαι του πατρός μου, δεν είμαι του αντρός μου, είμαι ο εαυτός μου”. Προφανώς το αγνοείτε. Αδυνατείτε να αντιμετωπίσετε το περιεχόμενο του κειμένου αυτοτελώς κ δίχως σεξισμό και γι' αυτό καταφεύγετε σε φτηνό αντιπερισπασμό».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως, χωρίς να διαψεύσει τη σχέση του με την «Αννίτα Π», επιτέθηκε ακολούθως στον δημοσιογράφο, Κώστα Βαξεβάνη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «βλάκα» που στηρίχθηκε στην απάντησή του στον Π. Πολάκη. Ωστόσο, λίγο αργότερα επανήλθε ισχυριζόμενος πως «καμία σημασία δεν έχει -επί της ουσίας- εάν είναι ή όχι σύζυγός μου».
 
Υπενθυμίζεται πως ο Μπ. Παπαπαναγιώτου και η σύζυγός του δεν είναι η πρώτη φορά που εκμεταλλεύονται τη γνωριμία τους με την Β. Βουκάκη τις τελευταίες ημέρες, καθώς την επόμενη της γνωστοποίησης του θανάτου των παιδιών και του συζύγου της, ο «δημοσιογράφος» δεν δίστασε να διαβάσει ως «επιστολή της μητέρας» ένα προσωπικό μήνυμα που στάλθηκε στη σύζυγό του από την ίδια, επικαλούμενος μήνυμα της μητέρας στη σύζυγό του. 
 
Δείτε το βίντεο από την περασμένη Τετάρτη: