Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, σε συμπαράσταση στους εννέα συλληφθέντες της διαδήλωσης της Πέμπτης στο Σύνταγμα, ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου που περιστέλει το δικαίωμα στη διαδήλωση. Ισχυρές είναι οι δυνάμεις των ΜΑΤ στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία συγκρούστηκε το απόγευμα της Πέμπτης με ομάδα αγνώστων, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Η ομάδα «ΔΡΑΣΗ», σε άλλη περίπτωση και ενώ οι διαδηλωτές είχαν υποχωρήσει από το Σύνταγμα προς τα προπύλαια στο Πανεπιστήμιο, σε βίντεο που αποκάλυψε το The Press Project, φαίνονται να επιτίθονται αναπτύσσοντας ταχύτητα και πέφτοντας πάνω στο μπλοκ. Ο συνολικός αριθμός των προσαγωγών ήταν 15, με τις εννέα να μετατρέπονται σε συλλήψεις

Βίντεο – ντοκουμέντο: Αστυνομικοί πέφτουν με τις μηχανές σε μπλοκ διαδηλωτών

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ οι άνδρες της «ΔΡΑΣΗ», προχώρησαν σε ξυλοδαρμούς και βίαιες προσαγωγές διαδηλωτών. Μάλιστα σε μια εκ των φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται ένας προσαχθέντας, γυμνωμένος από τη μέση και πάνω.