Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μέρα25, ο ηγέτης των εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ανακοίνωσε μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη μία «σημαντική σύγκλιση δυνάμεων», με στόχο την από κοινού επεξεργασία και εφαρμογή σε διεθνές επίπεδο, βέλτιστων δυνατών λύσεων κατά της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, υπέρ της δημιουργίας ενός κανονιστικού πλαισίου για τη λειτουργία των πολυεθνικών, καθώς και τον επανακαθορισμό της έννοιας του Δημοσίου «ως Κατόχου Περιουσίας και ως Επιχειρηματία».

«Η ΕΕ αποδομείται καιρό τώρα. Το όνειρο της κοινής ευημερίας το δολοφόνησαν οι τρόικες. Την Ευρώπη δίχως σύνορα την εξετέλεσε η ξενοφοβία που ακολούθησε. Χτες το απόγευμα πήρα μια ιδέα της ανεγκέφαλης καταστολής που καραδοκεί εκεί που δεν την περιμένεις» ανέφερε σχετικά ο Γ. Βαρουφάκης, με ανάρτησή του στο twitter. Ακούστε την τοποθέτησή του από το βήμα του Διεθνούς Κοινωνικού Φόρουμ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Μέρα25:

Σ’ έναν κόσμο που πισωγυρίζει στην εθνική περιχαράκωση, τα παγκόσμια προβλήματα, που δεν γνωρίζουν σύνορα, χρειάζονται νέους θεσμούς, νέες δομές, νέες συνεργασίες για να λυθούν. Δεν μπορεί η Δανία να λύσει μόνη της την κλιματική αλλαγή, όταν η Κίνα θα μεγεθύνει το ενεργειακό της αποτύπωμα. Δεν μπορεί η Ισπανία να λύσει μόνη της το πρόβλημα των «φορολογικών παραδείσων» όσο το Λουξεμβούργο λειτουργεί ως τέτοιος στην ίδια οικονομική ένωση. Το «όλοι ή κανείς» είναι το δραματικό πρόταγμα της σημερινής Ιστορικής συγκυρίας.

Με αυτό κατά νου, μια σημαντική σύγκλιση δυνάμεων ανακοινώθηκε σήμερα στο Διεθνές Κοινωνικό Φόρουμ που διοργανώνει το Εργατικό Κόμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. #InternationalSocialForum2019

Εκεί, ο Γραμματέας του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συνιδρυτής του DiEM25, Γιάνης Βαρουφάκης, ανακοίνωσαν την απαρχή μιας στενής συνεργασίας μεταξύ των Εργατικών και του DiEM25, για την από κοινού επεξεργασία και εφαρμογή σε διεθνές επίπεδο βέλτιστων δυνατών λύσεων στα εξής ζητήματα:

  • Τη φοροδιαφυγή/φοροαποφυγή: Μόνο η συντονισμένη, διεθνής δράση θα «ρουφήξει το οξυγόνο» από τη φοροδιαφυγή μέσω φορολογικών παραδείσων και θα επιβάλει κοινούς κανόνες για όλους.
  • Τη δημιουργία Κανονιστικού Πλαισίου για τη λειτουργία των πολυεθνικών: Μέσω διεθνούς συμφωνίας ως προς τη λειτουργία τους και τους κανόνες που πρέπει να τις διέπουν. Δεν γίνεται εμπορικές οντότητες να είναι ισχυρότερες από μεμονωμένα κράτη.
  • Τον επανακαθορισμό της έννοιας του Δημοσίου ως Κατόχου Περιουσίας και ως Επιχειρηματία: Τα κοινά αγαθά πρέπει να είναι προσβάσιμα στους πολλούς, όχι πηγή υπεραξίας για λίγους.

Σ’ έναν κόσμο που πισωγυρίζει στην εθνική περιχαράκωση, τα παγκόσμια προβλήματα, που δεν γνωρίζουν σύνορα, χρειάζονται…

Gepostet von ΜέΡΑ25 am Sonntag, 14. Juli 2019