
Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΑΚΕΑ), με ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε «ελλιπή» την υλοποίηση της Α’ φάσης προσλήψεων των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) με συνέπεια την ύπαρξη σημαντικών λειτουργικών κενών όλων των ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ζητά την πλήρη κάλυψη των κενών σε Ε.Ε.Ε.ΕΚ-ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια), Σ.Μ.Ε.Α.Ε (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης), Παράλληλη Στήριξη και ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης).
Επίσης, ο Σύλλογος επισήμανε ότι στόχο του αποτελεί «η υπεράσπιση του δικαιώματος της ισότιμης συμμετοχής όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα των παιδιών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών ΕΑΕ (ΣΑΚΕΑ):
«Αρχικά, ως σύλλογος αναπληρωτών καθηγητών Ε.Α.Ε. χαιρετίζουμε τους 588 μόνιμους διορισμούς στην ειδική εκπαίδευση, που αποτελούν μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Μάλιστα, οι φετινοί μόνιμοι διορισμοί σε συνδυασμό με εκείνους που έχουν πραγματοποιηθεί το 2020-2021, το 2022-2023 και το 2023-2024 αποτελούν μια έμπρακτη στήριξη του υπουργείου.
Ωστόσο, η υλοποίηση της Α΄ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών ΕΑΕ ήταν ελλιπής με συνέπεια την ύπαρξη σημαντικών λειτουργικών κενών όλων των ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (UN, 2006), που η χώρα μας έχει υπογράψει και κυρώσει (Ν. 4074/2012), τασσόμαστε υπέρ των παρακάτω προτάσεων, που έχουν σαφές και τεκμηριωμένο θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο. Εν όψει της επικείμενης Β΄ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών αιτούμαστε:
1. Την εξ ολοκλήρου κάλυψη των λειτουργικών κενών στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και στα Ε.Ν.Ε.Ε.ΓΥΛ., ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας και πρωτίστως η εκπαιδευτική υποστήριξη του μαθητικού πληθυσμού.
2. Την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών κενών σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και στα Τμήματα Ένταξης, τα οποία προέκυψαν είτε λόγω των αδειών των νεοδιόριστων συναδέλφων είτε λόγω της ελλιπούς κάλυψης κατά την Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.
3. Την ουσιαστική κάλυψη των κενών της Παράλληλης Στήριξης σύμφωνα με τις ώρες που αναγράφονται στις επίσημες αξιολογικές εκθέσεις των Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ. για κάθε μαθητή/μαθήτρια.
4. Την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών κενών των Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ. με εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να εξασφαλίζεται η εγκυρότητα όλων των αξιολογικών εκθέσεων των παιδιών.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο ΣΑΚΕΑ έχει ως στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ισότιμης συμμετοχής όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα των παιδιών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ως εκ τούτου, προσπάθειες που θα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση θα επικροτούνται και θα τυγχάνουν ανάδειξης και υποστήριξης από το Δ.Σ. του ΣΑΚΕΑ.»
Τι είναι, παιδάκια να τους χειραγωγήσουν άτομα τύπου Άδωνι και Πορτοσάλτε; Έχουν πλήρη ευθύνη των αποφάσεών τους. Όποιος διαφωνεί να παραιτηθεί και να καταγγείλει. Η σιωπή είναι εξίσου εγκληματική.
Ζούνε το 15λεπτο διασημότητας τους και αυτοί...
Όσο φως στο τούνελ των μνημονιων είδατε άλλο τόσο θα έρθει μια κανονικότατα με τους καραγκιόζηδες που μπλέξαμε. Να αφήσουν τις μαλακιες, να φέρουν τα γαμιδια τα φάρμακα και να εμβολιαστεί επιτέλους το 25% του πληθυσμού που είναι ευάλωτο στην γρίπη. Ούτε μάσκες ούτε άλλες σαχλαμάρες για τους υπόλοιπους που το περνάνε σαν κοινό κρυολόγημα. Αμέσως μετά, γενική απεργία διάρκειας κ διαδηλώσεις. Μαζικές,να φύγουν οι άχρηστοι που κατέστρεψαν το μέλλον όλων μας κ κυρίως των παιδιών μας, εμπαιζοντας μας με ψέμματα πως τάχα θωρακιζουν το σύστημα υγείας! Τίποτα δεν έκαναν εκτός από να ψεύδονται
Καραβίδα, μπούκαρε ρε στην επιστημονική επιτροπή που εισηγείται αυτά τα μέτρα με βάση την επιστήμη να τους βάλεις τα γυαλιά να πούμε! Επιστήμη και μλκιες να ουμ.
Δεν είναι μλκιες η δήθεν θωράκιση του ΕΣΎ που δεν έκαναν ποτέ, που δεν έφεραν εμβόλια - φάρμακα και καλλιεργούν τρομοκρατία? Εσύ τα λούζεσαι καραγκιόζη κ όχι εγώ που ζω σε σχετική κανονικότατα δίχως υστερίες... Με ποια βάση παίρνουν μέτρα στην Ελβετία, με αντιεπιστημονικη? Από 5 Απριλίου καραντίνα όσοι έρχονται από Ελλάδα.. .
Μια χαρά μέτρα πήρε η Ελλάδα και μια χαρά διαχειρίστηκε την πανδημία. Αν δεν είχε και τους γνωστούς ηλίθιους "ανυπότακτους" (διαδηλωτές κλπ) θα μπορούσε ακόμα καλύτερα. Λούζομαι μια πανδημία όπως όλος ο πλανήτης. Κόψε την κλάψα και τα παράπονα!
Άν θεωρείς πώς διαχειρήστηκε η κυβέρνηση της Ελλάδας μια χαρά την πανδημία, μή κάνωντας τίποτα απολύτως, εκτός από το να σας επιβάλλει εγκλεισμό και πολύ αυστηρό περιορισμό στις μετακινήσεις και μία σειρά από αλλοπρόσαλλα μέτρα, με τα οποία γελάνε και τα τσιμέντα, καταστρέφοντας τούς πάντες, είσαι άξιος να λουστείς και τα χειρότερα που έρχονται... Θα λές, τι μαλακίες του έγραφα του Καραβίδα! Άν και σε λυπάμαι, ξεκαθάρισα πως θα σου τραβούσα πολύ ευχαρίστως εκείνη την σέντρα που λέγαμε τις προάλλες... Δίχως τύψεις!
Διαβάζοντας μερικά σχόλια κατάλαβα πως είσαι ένας από τους καρκίνους σε αυτό το site. Ελπίζω να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις.
Προφανώς και τρέχουν να ανοίξουν για να εξασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα γίνει και πάλι ελκυστικός τουριστικός προορισμός ! Αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο και εκτοξευτεί η κατάσταση ακόμα περισσότερο τον Μάιο να δω τι θα κάνουν οι τουρίστες ...
Ε λογικότατο είναι. Είμαστε τώρα για να κατεβαίνουν σε γενικές απεργίες τα εμπορικά συνδικάτα, όπως εξήγγειλαν ότι θα κάνουν σε περίπτωση που δεν ανοίξει το λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου? Οι δικοί μας, δεξιοί
ψηφοφόροιάνθρωποι να βρεθούν απέναντί μας? Θα γελάνε κι οι πέτρες!